Tots dos van declarar durant la jornada de dimarts davant el tribunal i van deixar clar que, a parer seu, no havien fet res d'il·lícit. I que, en tot cas, i sobretot en el cas de l'exdirigent blaugrana, si havien fet alguna infracció tributària ja havia estat regularitzada. Ha estat abans de la sessió d'aquest dimecres del judici, quan la sala ha comunicat que el tribunal havia acordat la llibertat amb mesures cautelars de Rosell i de Besolí.
Així doncs, aquestes mesures passen perquè tenen l'obligatorietat d'assistir a totes les sessions del judici, com per exemple, la que hi ha durant la jornada d'aquest dijous, i fixar domicili a Espanya i telèfon de contacte, els retira el passaport i els exigeix que compareguin el primer i tercer dilluns de cada mes davant del jutjat o comissaria més pròxima al seu domicili i que estiguin a disposició del tribunal totes les vegades que siguin cridats.
Els magistrats han pres aquesta decisió després de tenir en consideració que Rosell i Besolí es troben en presó preventiva des de la seva detenció, el 23 de maig de 2017, i que per tant, han estat tancats de manera provisional més de 21 mesos i que estan a punt de complir el màxim legal de dos anys.
A l'aute pel qual s'ordena ara la seva posada en llibertat provisional, el tribunal manifesta que la decisió de mantenir-los a presó ha estat fins ara "per simples raons de risc de fuga". I també destaca que es considerava "imprescindible que compareguessin al judici" perquè declaressin, però que una vegada passat aquest tràmit processal poden ser posats en llibertat.
El suport d'Andorra
La retirada del passaport i el fet d'haver de fixar una residència a Espanya a banda d'haver d'acudir davant d'un jutjat cada quinze dies impedeix Besolí poder tornar amb normalitat al Principat. Diverses fonts, però, han assegurat que l'empresari i gestor lauredià tampoc no té cap interès especial en retornar a Andorra de forma usual, una altra cosa és per visitar la família. Aquest dijous, de moment, i una vegada ja recobrada la llibertat, els dos amics hauran de tornar a l'Audiència a seguir aparentment la darrera sessió del judici.
Durant la compareixença habitual dels dimecres del ministre portaveu, Jordi Cinca ha estat preguntat per les manifestacions de l'exdirigent del Barça en què considerava que Andorra havia abandonat el seu ciutadà. Cinca ha mirat d'evitar entrar en polèmiques i tot i reconèixer que "sempre es pot fer més", ha explicat que "humanament" s'ha intentat donar suport a Besolí. Així, ha explicat que l'ambaixador d'Andorra al Regne d'Espanya, Jaume Gaytan, el va anar a veure en algunes ocasions a Soto del Real. I també ha explicat que un membre de l'executiu (probablement Carles Álvarez, amb qui va coincidir al comú de Sant Julià) també l'hauria visitat a la presó. Més enllà d'això, però, el portaveu governamental ha recordat que "no es pot interferir" en els quefers judicials d'un altre país.
Comentaris (1)