El comú lauredià ha volgut tancar amb la màxima celeritat la crisi encetada amb la dimissió d’Altimir, que ha evidenciat més que mai la fractura interna en una majoria que mai no ha estat homogènia, i que vol enterrar qualsevol possibilitat que agafin encara més volades alguness decisions més que dubtoses (tot i que les finances en general han sofert una considerable millora). I que el propi Altimir ha estat qüestionant els darrers mesos. Malgrat que l’ara interventor dimissionari era de l’estreta confiança del cònsol major lauredià, Josep Maria Vila, cada cop les divergències han anat aflorant més. De fet, Altimir no és l’únic alt comandament comunal que internament ha qüestionat, els darrers temps, decisions polítiques per ser de dubtosa correcció legal.
Curiosament (o no) els dos homes que s’intercanvien ara els papers -del comú al Govern i a l’inrevés- van ser encausats per l’escàndol del SAAS a finals de juliol
Blasi ja ha estat informalment fent el traspàs de poders amb Altimir, que l’estaria posant al corrent de la situació comunal. De fet, la previsió és que el nou interventor agafi formalment el comandament del vaixell lauredià durant la setmana vinent. I, molt probablement, dilluns mateix. Blasi feia molts anys que formava part del cos d’interventors de l’Estat. Hi va entrar el 1996 i s’hi va tornar a reintegrar el maig de l’any passat després de deixar la secretaria d’Estat de la Funció Pública que havia assumit el març del 2013.
El nou interventor de la corporació laurediana ja té experiència comunal. La cònsol d’Andorra la Vella Rosa Ferrer el va fitxar quan va accedir al càrrec. Així, Joan Blasi va estar al capdavant de la intervenció general del comú de la capital des del gener del 2008. I va restar en el càrrec tot el primer mandat de la desapareguda política i s’hi va mantenir fins al novembre del 2012. Poc després de tornar al Govern el llavors responsable de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el va repescar com a secretari d’Estat.