El manifest llegit durant d’un dels tres actes preeminents convocats en el marc del Dia internacional de la dona treballadora s’ha dividit en diversos àmbits de la vida, fent referència, també a preceptes constitucionals que garanteixen o almenys sobre el paper haurien de garantir la plena igualtat, que, en certa manera, s’ha reclamat sinó exigit. En aquest sentit, s’han demanat formacions específiques o pressupostos que tinguin en compte les polítiques de gènere.
Entre moltes altres coses s’ha insistit en “la creació de l’Institut Andorrà de les Dones i implementar l’Observatori per a la Igualtat, com a òrgan de seguiment i control de la igualtat” i s’ha reclamat “incentius en l’àmbit empresarial en la contractació per productivitat i no per hores, i facilitar el treball des de casa” i la “instauració de beneficis fiscals per a les empreses que contractin dones en situació de violències masclistes i/o vulnerabilitat”.
També s’ha posat de relleu que cal “millorar el protocol davant els casos de violació i abús sexual, amb els equips especialitzats de totes les entitats i institucions” i que es doni cobertura de la CASS “a les víctimes de violència de gènere que se separen del seu maltractador i n’eren beneficiàries”. I s’ha remarcat “el dret de les dones a escollir la seva vida. Lliures de decidir en els nostres cossos, en qualsevol fase de les nostres vides”.