L'Observatori semestral del CRES que s'ha presentat aquest dijous destaca que el 41,1% dels enquestats té l'habitatge com la principal preocupació seguida pels salaris (19,3%). El problema de l'accés a l'habitatge ha patit un augment considerable els últims dos anys, amb dades que no estaven tan altes des del primer trimestre del 2008.
L'accés a l'habitatge i els salaris són, segons el director del CRES, Joan Micó, el motiu principal pel qual les parelles tenen menys fills. Entre les mesures per fomentar la natalitat, destaquen les ajudes econòmiques (57,6%) i la conciliació laboral i familiar (32,6%). Un 62,8% de la població creu que a Andorra les parelles tenen menys fills dels que voldrien, contra el 20,5% que considera que, en general les parelles tenen els que desitgen.
D'altra banda, la majoria dels enquestats segueixen considerant que la situació econòmica del país és regular o bona i només un de cada sis la qualifica de dolenta. Un 47,5 la considera regular, un 31% bona i un 12% dolenta, mentre que un 4,5% diu que és molt dolenta i un 2% molt bona. La percepció negativa sobre la situació econòmica d'Andorra va pujar considerablement entre l'any 2006 i el 2013 (sobretot en els anys de major incidència de la crisi en l'economia mundial).
Aquesta edició de l'Observatori incorpora també preguntes sobre la Llei de Mediació que va aprovar el Consell General el passat mes de març. Segons l'enquesta, tan sols un 5,5% han utilitzat aquest servei (44 persones) i, dels que l'han utilitzat, un 66,3% asseguren que ha estat una experiència positiva. Un 52,5% dels enquestats no havia sentit mai a parlar del servei de mediació per resoldre conflictes sense haver d'utilitzar els procediments judicials, enfront un 46% que sí que n'havia sentit a parlar.