El director de l'APDA, Joan Crespo no té constància de cap atac d'aquest tipus a Andorra durant els dies però no és el cas d'Espanya. Diu que han difós aquests consells "perquè és una informació útil per a tothom".
Els ciberdelinqüents intenten suplantar organitzacions legítimes amb informació rellevant sobre la Covid-19 com el ministeri de Salut, les forces de l'ordre, organitzacions internacionals...simulant prestar ajuda i consell o, fins i tot, fingint ser l'empresa en la qual treballa la víctima. Aquesta suplantació acostuma a fer-se a través de plataformes de missatgeria instantània com WhatsApp o Telegram i també a través de correus electrònics.
En la majoria dels casos es demana a la persona interessada que obri un arxiu o un enllaç per tal d'obtenir la informació. Si se segueix l'enllaç i es descarrega i executa l'arxiu adjunt, es tractarà d'algun tipus de 'malware' que permeti als ciberdelinqüents prendre el control del dispositiu, accedir a la informació de l'usuari i les seves dades personals i fins i tot xifrar aquestes dades.
Els enllaços d'Internet inclosos en aquests missatges o correus electrònics també poden portar a pàgines web que suplanten la identitat d'altres organitzacions per robar les credencials d'accés a un servei o una altra informació personal, per exemple, el número de la seguretat social, les dades bancàries per al pagament d'un test de coronavirus, etc.