De la Mata ha citat a declarar en qualitat de testimonis l’1 d’abril l’esmentat Prenafeta però també dos homes que haurien de saber molt i que, probablement, van tenir un paper molt actiu en moltes de les operacions que van fer els Pujol. Es tracta de l’assessor financer de la família, Joan Anton Sánchez Carreté, i d’un testaferro anomenat Albert Freixa Vidal, que ja el 1994 parlava de comissions. De fet, ha estat ara que arran de furgar en el passat de Jordi Pujol per intentar aclarir si hi havia o no llegat de l’avi Florenci que s’haurien repassat declaracions efectuades per l’esmentat Freixa en el marc de l’esmentat cas Grand Tibidabo.
Als investigadors que estan treballant en l’aclariment de l’origen dels diners que tenien al Principat i en altres jurisdiccions els Pujol els van sobtar algunes de les manifestacions fetes per l’esmentat home de palla i per l’anàlisi del compte corrent que Andbank va aportar en el marc d’una comissió rogatòria sol·licitada per les autoritats judicials espanyoles a les andorranes. Un compte obert inicialment a Banca Reig el 1991 en què uns dies després que una empresa de Sánchez Carreté (Catalana de Mitjans i Edició) rebés una comissió va ser objecte d’un abonament de 8,3 milions de les antigues pessetes.
Els agents de policia experts en delictes econòmics que estan duent a terme la investigació per ordre del jutge de l’Audiència nacional espanyol veuen “molt plausible” que la comissió percebuda per l’assessor dels Pujol i l’ingrés experimentat al compte ara aportat a la causa per Andbank tinguin una relació directa i, segons l’aute dictat per De la Mata, al qual ha tingut accés Efe i ha estat citat per ‘El País’, com a mínim una part dels diners que els Pujol tenien a Andorra pocedeixin de les “il·lícites comissions que es van reportar de la venda de la seu de la societat Consorci Nacional del Leasing a la Generalitat”.