El Govern ha donat llum verda a la més que segura designació de Ros, que actualment encara president el PSC. La sol·licitud del plàcet per part de Madrid -l'actual ministre d'Afers Exteriors espanyol és un altre lleidatà, en aquest cas Josep Borrell- s'hauria tramès els darrers dies. En l’argot diplomàtic, el plàcet és la petició formal perquè un Estat analitzi si té algun inconvenient a la designa d’un ambaixador. Vaja, una mena de certificat de penals en el cas de demanar un permís de treball a Andorra o les amonestacions quan un es pretén casar. Amb el plàcet aprovat, el consell de ministres espanyol farà oficial el nomenament aquest divendres.
Cinca ha mostrat el seu convenciment que el polític lleidatà ara immers en qüestions diplomàtiques "segur que ajudarà a enfortir més encara aquesta relació" entre Andorra i Espanya que des de Prat de la Creu es considera molt fluïda i positiva. El ministre portaveu ha destacat el fet que Rosa conegui "bé" el Principat "en tots els àmbits" i està convençut que la relació bilateral continuarà sent "eficient" i "sense posar en perill les relacions privilegiades". Cinca s'ha mostrat una mica tens quan se li ha demanat si amb l'arribada del polític català com a ambaixador i, encara més, el canvi de govern a Espanya es voldrà aclarir d'una vegada per sempre el 'cas Pujol' i les suposades intromissions espanyoles en la sobirania andorrana.
El ministre ha mirat de llançar pilotes fora afirmant que està convençut que amb el nou ambaixador "no crec que hi hagi d'haver grans canvis" i que el tracte serà "coherent" i "esperem que tots els dossiers vagin endavant". En aquest sentit, el titular de Finances ha ressaltat la qüestió de l'aeroport de la Seu. D'una manera o altra, Ros és coneixedor de la infraestructura aeroportuària pirinenca perquè va estar molt a sobre del projecte de l'equipament d'Alguaire. I en saps, per tant, els pros, però també tots els contres.
La designació que s'aprovarà pel govern espanyol aquest divendres permetrà donar una sortida digna a Àngel Ros en el final de la seva carrera política i gairebé professional. Un pacte amb Ciutadans per poder retenir la Paeria -com així s’anomena l’Ajuntament lleidatà- i la ferma oposició del polític de les terres de Ponent al procés sobiranista català, li han volgut a Ros nombroses crítiques i rebutjos, tant d’una part de la ciutadania de la ciutat, fins i tot ciutadans que l’havien avalat durant molts anys com alcalde -ostenta el càrrec des del 2004- com de grups i autoritats polítiques catalanes. Ros ja havia anunciat que no optaria a la reelecció a l’alcaldia en les eleccions municipals previstes pel 2019.
Que el govern espanyol havia de buscar un diplomàtic per a Andorra era obvi, i malgrat que el PP havia pràcticament decidit que fos l’actual ambaixador d’Irlanda qui es traslladés al Principat, el canvi de govern a Madrid també ha dut altres canvis i, finalment, no es designarà un ambaixador si no un polític, cosa que no sol ser habitual però que tampoc no és impossible. Montobbio, el fins ara màxim responsable de la legació diplomàtica espanyola a Andorra, tampoc no anirà a Viena com Rajoy havia previst. Al final serà enviat a Estrasburg per fer-se càrrec de la representació espanyola davant el Consell d’Europa. Montobbio s'està acomiadant aquests dies de la societat política i socioeconòmica del Principat. De fet, Cinca ha agraït la tasca desenvolupada per aquest diplomàtic "de gran sensibilitat" segons el ministre i que "també ens coneix molt bé" i que a parer del titular de Finances hauria "acompanyat" important dossiers gràcies a ser coneixedor "de la nostra realitat".