Andorra serà un dels punts de pas del 80edays, el ral·li que vol fer la volta al món amb cotxes elèctrics de sèrie. La iniciativa, que buscar conscienciar de la necessitat de tenir cura del planeta i demostrar que aquest tipus de vehicles poden tenir la mateixa capacitat de viatge que els convencionals de benzina o gasoli, celebrarà aquest any la seva tercera edició i busca engrescar a gent del país perquè hi participi, com a mínim en l’etapa europea.
El 80edays va viure la seva primera edició el 2012, quan el principal impulsor, el manresà Rafael de Mestre, el va fer en solitari. Quatre anys després, el 2016, ja va tenir fins a dotze equips internacionals participant-hi. Enguany, arriba la tercera edició i, per ara, la xifra ja ha pujat a vint. Els seus organitzadors, però, confien ampliar-la encara més, ja que el termini d’inscripció no finalitzarà fins a finals de mes. I un dels objectius és aconseguir algun participant andorrà.
Així ho explica una de les responsables, Elisabet Pérez. De fet, aquest mes està previst fer un acte públic al país per presentar el ral·li i intentar aconseguir aquesta fita. “En agradaria que hi hagi un equip andorrà i ja hem fet algun contacte”, comenta, tot mostrant-se esperançada que “puguem motivar la gent perquè s’impliqui”.
La cursa arribarà a finals de setembre al país, provinent de Mònaco
I és que, afirma, el 80edays no és pas una competició esportiva. Al contrari, el seu objectiu principal és “conscienciar”. Així, “volem que es vegi que un vehicle elèctric pot fer la volta al món i que la gent entengui que és necessari cuidar el planeta”. Els cotxes que s’utilitzin en la cursa no són especials, sinó que només es permeten aquells que es puguin comprar a qualsevol concessionari. A més, a cada país que travessen fan una plantada d’arbres.
La tercera edició del 80edays tindrà tres etapes, cadascuna d’uns vint dies de durada. Una, a Amèrica; una altra, a l’Àsia; i la tercera, a Europa. En concret, la ruta, que s’ha d’acabar de tancar, començarà a Bilbao o Barcelona i rodarà per diferents països europeus, entre ells Andorra, d’on els cotxes arribaran provinents de Mònaco. La data de pas pel Principat encara s’ha de confirmar, però la idea és que sigui a finals de setembre, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, tal com ja va passar el 2016.
Pérez remarca que es tracta d’una iniciativa molt agradable de fer. “És un projecte molt maco. La gent ens rep amb els braços oberts a tots els llocs per on passem”, assegura.
Comentaris