Maestre havia estat inicialment ‘beneït’ pels poders fàctics lletrats. Però la seva decisió, com a professional del Dret i en defensa dels seus clients, d’estampar la signatura en la petició de recusació contra el fiscal general i un dels fiscals adjunts va fer canviar de parer ‘tòtems’ de l’advocacia com Manuel Pujadas, Jean-Michel Rascagneres, Francesc Badia i Maite Bourgeaud. Maestre va ser ‘cridat a capítol’ per l’encara degana Sophie Bellocq i al final va declinar presentant-se. Qui havia de ser el teòric número 2 de la candidatura, Xavier Sopena, va fer el salt al primer lloc. Sopena, que forma equip professional amb Antoni Fiñana i és molt proper a l’administració, fins i tot assessorant si escau al Consell Superior de la Justícia, assegura la continuïtat en el control del col·lectiu per part del denominat ‘establishment’.
No obstant això, en allò que es considera una mena de professió de fe tramesa a tots els col·legiats davant les eleccions del 30 de gener, que no tindran cap emoció en haver-hi solament una candidatura, s’assegura que la candidatura intenta “incloure les diferents sensibilitats professionals”. Sopena és el candidat a degà i Sònia Baixench, batlle al seu dia, aspira al vicedeganat, tal i com ja va avançar fa quinze dies l’Altaveu. De la junta que acaba ara el mandat hi continuen tres integrants, dos dels quals es van incorporar a l’equip de Bellocq ja avançat el període pel qual s’havia escollit junta arran de les diverses renúncies que hi va haver.
L’única llista que es presenta a les eleccions la formen Xavier Sopena (degà), Sònia Baixench (vice-degana), Isaac Pérez (secretari), Catalina Llufriu (tresorera) i Miquel Bellera, Concepció Criado, Sílvia Estrada, Margarida Marticella i Maria Burgués (vocals)
Isaac Pérez, que aspira a la secretaria; Concepció Criado -fins fa poc al despatx Arqués- i Sílvia Estrada són els tres advocats que faran en certa manera d’enllaç entre una junta i l’altra. La candidata a tresorera és la lletrada del despatx Pujadas Catalina Llufriu. Els altres membres de la candidatura són Miquel Bellera, Margarida Marticella -que comparteix bufet amb Bellocq- i Maria Burgués, actualment integrada al despatx Raméntol-Pujol. Tots plegats asseguren que “ens mou la il·lusió de treballar en l’interès de la professió” i es comprometen a actuar “en col·laboració i en total transparència amb tots els col·legiats”.
Entre els punts que inclouen com a grans línies d’actuació, a banda de la lluita contra l’intrusisme, hi ha, per exemple, “vetllar pel correcte desenvolupament de la Llei del Codi de Procediment Civil” o “impulsar el Tribunal d’arbitratge i totes aquelles iniciatives legislatives que s’estimin necessàries”. En gran mesura, les actuacions que es pretenen dur a terme són una continuïtat total amb el que ha anat fent l’equip que ara surt. Defensar els drets i els interessos de la professió o garantir la independència del col·legi.
També es pretén reforçar la relació amb totes les institucions del país i acostar-se a la ciutadania. En general, es vol “assegurar la presència i la intervenció del col·legi en totes aquelles qüestions que puguin incidir en l’exercici de la professió o que siguin d’interès per als col·legiats”. També es pretén “implementar programes de formació adaptats a les necessitats dels col·legiats” i “continuar millorant el funcionament de les guàrdies i dels oficis, així com una remuneració adequada”.