La comunitat universitària i diversos sectors de l’advocacia del Principat, com a mínim, ja estan advertits de la situació i el neguit és evident. Hi hauria una desena de persones interessades en poder fer aquestes proves i poder obtenir el ‘permís’ necessari per començar a exercir. De fet, algunes de les persones que estaven pendents de la realització dels exàmens ja tenien fins i tot compromès un lloc de treball, pendent, però, de superar els exàmens que el col·legi està obligat, per llei, a convocar cada sis mesos. El 3 d’abril ja era la data límit, amb la qual cosa ara, a més, l’ens professional podria acabar infringint la seva pròpia normativa.
Sia com vulgui, el vicedegà és, segons el reglament regulador de les esmentades proves, membre nat del tribunal avaluador dels exàmens d’accés a la professió i, en tot cas, pot ser substituït per qualsevol membre de la junta directiva del Col·legi d’Advocats en qui el propi vicedegà delegui, situació que no consta que Joan Casajuana fes abans d’abandonar el càrrec al·legant raons personals.
Els exàmens estaven convocats per al 3 d’abril, data límit que estableix la normativa, que obliga l’ens col·legial a convocar-ne cada mig any
Tampoc no passa pel seu millor moment la junta encapçalada per Sophie Bellocq, ara inoperativa després de les dues renúncies (a banda del vicedegà també ha plegat la secretària) i de no poder celebrar com pretenia l’equip que lidera la degana una assemblea exprés per reorganitzar la junta i tirar endavant. De fet, Bellocq ja havia decidit que la fins ara vocal Vanessa Durich passaria a ser la seva número 2 i, per tant, ocuparia el vicedeganat vacant.
Així s’havia anunciat en la convocatòria enviada a tots els col·legiats fent pública la dimissió de Casajuana i anunciant l’assemblea extraordinària per aquest divendres que ve. Però la setmana passada, per sorpresa general del col·lectiu, Bellocq enviava una nova comunicació interna informant que es desconvocava l’assemblea per suposats errors formals que feien impossible la celebració de la reunió. Bellocq deixava dit que en breu s’informarà d’una nova data per a l’assemblea.
En tot cas, els terminis fixats en els estatuts exigeixen un període de temps per a la convocatòria que fa que, hores d’ara, i per molta celeritat amb què es vulgui celebrar una nova assemblea, sempre seria més tard del 3 d’abril, amb la qual cosa tot porta a indicar, segons les fonts consultades, que aquests exàmens, que es fan a la seu del mateix Col·legi d’Advocats, s’hauran de deixar sense efecte i tornar a procedir a convocar-los més endavant.
Si finalment es paralitzen les proves, com sembla -fet que podria generar per part d’alguns dels inscrits alguna reclamació de responsabilitats atès que algun d’ells podria arribar a perdre la feina compromesa o, com a mínim, a tenir problemes perquè pugui mantenir el compromís que al seu dia hagués subscrit-, caldrà esperar abans que s’hagi recompost la junta de l’ens col·legial, ara mateix immers en una mena de ‘Dragon Khan’.
Comentaris