La fiscalia espanyola té cada cop menys arguments contra Rosell i Besolí

Les defenses de l’expresident del Barça i del gestor lauredià es mostren optimistes veient el desenvolupament del judici i l’Audiència cada vegada té més pelut poder justificar la condemna

-
L’Audiència nacional espanyola cada vegada té més difícil poder justificar una sentència condemnatòria que ‘cobreixi’ els pràcticament dos anys de presó provisional que han hagut d’aguantar l’expresident del Barça Sandro Rosell i el gestor i empresari de Sant Julià de Lòria Joan Besolí. El ministeri públic gairebé no té ni un argument sòlid per sostenir l’acusació que durant temps ha mantingut amb tanta vehemència.

L’exemple més clar de tot plegat ha estat la sessió d’aquest dilluns, ja amb Rosell i Besolí en plena llibertat i assistint a la vista per voluntat pròpia i fent, relativament, vida normal. S’esperava per a avui com un testimoni clau la presència de l’alemany Dirk Hollstein, director de drets esportius d’ISE entre el 2006 i el 2011. Es tractava d’una persona que hauria conegut de prop les suposades maniobres delictives de Rosell i per això estava convocat a proposta de la fiscalia. Doncs els representants de l’acusació pública han hagut de quedar-se amb la cua entre cames.

Hollstein ha estat d’allò més taxatiu en assegurar que “no tenim cap problema ni cap queixa amb Sandro Rosell”. Alhora, ha garantit que l’exdirigent esportiu mai no va cobrar cap comissió il·legal. Ben al contrari, va cobrar per allò que s’havia pactat i sempre que la feina va ser feta. Fins al punt que com que no es van arribar a disputar tots els partits que havien acordat que es jugarien en el marc de les negociacions sobre els drets de la selecció brasilera, Rosell no va percebre tot el que s’havia convingut. Sols, allò proporcional a la part del contracte complert.

De fet, el testimoni proposat per la fiscalia ha vingut a confirmar, pràcticament fil per randa, tot allò que durant la seva intervenció davant el tribunal jutjador ja havia exposat l’expresident del Barça amb tot luxe de detalls. Rosell al seu dia i Hollstein avui han coincidit pràcticament en tot, i han deixat la fiscalia en una situació molt complicada i, de retruc, també han posat contra l’espasa i la paret el tribunal. L’Audiència cada cop ho té més complicat ja no per emetre una sentència que justifiqui els dos anys de presó provisional que han sofert Rosell i Besolí. Hores d’ara fins i tot tindrien feina els magistrats per argumentar una resolució condemnatòria.

Malgrat que són molt prudents i cauteloses, les defenses dels processats es mostren satisfetes de l’evolució de les sessions judicials i consideren que hi ha motius per l’optimisme però també creuen, òbviament, que és aviat per llançar les campanes al vol. Evidentment, si Rosell no va percebre res il·legal, Besolí, pel fet de figurar en comptes usats per l’exdirigent blaugrana menys encara. Tot plegat podria deixar en molt mala posició la justícia espanyola.