La pretensió dels Pujol és que el fisc espanyol faci un estudi del seu patrimoni i arribi a la conclusió que més enllà del que ja ha sortit a la llum pública i ha estat, en el seu cas, regularitzat, no hi ha res més. Però la fiscalia anticorrupció considera que especialment Jordi Pujol Ferrusola pot disposar de diferents testaferros que suposadament tindrien al seu nom comptes amb fons que realment serien dels Pujol i sobre els quals no es podria establir cap vinculació ni seguiment eficaç.
Per això la tinent fiscal Belén Suárez, número 2 de la fiscalia anticorrupció, s’oposa en un escrit fet arribar a la sala penal de l’Audiència nacional espanyola i al qual hauria tingut accés el digital espanyol ‘vozpópuli’ a l’elaboració de l’informe pretès pels Pujol. Segons la divisió del ministeri públic especialitzada en corrupció, la possibilitat que hi hagi persones interposades que contribueixin a amagar diners de la família de l’exmandatari català és molt gran atès que, per exemple, les autoritats de Liechtenstein no han respost mai les comissions rogatòries enviades per Espanya.
A més, recorda la tinent fiscal en el seu escrit Jordi Pujol Ferrusola, el 2010 en regularitzar la seva situació fiscal va amagar dipòsits que tenia a Andorra: "No va incloure els fons dels quals era titular a l’entitat Andbank, per la qual cosa la informació subministrada a la Hisenda espanyola va ser incompleta, i això va ser així amb l’objectiu d’ocultar inforació que afectava la resta de membres de la seva família”.