La direcció general de Crèdit Andorrà s’oposa a una fusió bancària perquè “no resoldria el problema de fons”

L’entitat, que va tancar el 2018 amb uns beneficis de 36,6 milions després d’una reculada del 28%, alerta del “trauma social rellevant” que suposaria una integració dels bancs andorrans

Comentaris

El director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, al seu despatx professional.
El director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, al seu despatx professional.
El director general de Crèdit Andorrà Financial Group, Xavier Cornella, alerta que una fusió bancària “no seria definitiva” per tal que la plaça financera andorrana superés els problemes que té atès que “no tractaria el problema de fons, que és el model competitiu en termes de futur a mitjà i llarg termini”. Cornella es mostra més partidari de “compartir serveis o bé iniciar processos d’externalització”, encara que “la clau per guanyar-nos el futur està en la part dels ingressos, tornant a recuperar atractiu, clients i creixements”.

Crèdit Andorrà va tancar el 2018 amb uns beneficis de 36,6 milions, una davallada del 28% respecte de l’any anterior, en què el conglomerat bancari amb la seu central al Crèdit Centre va presentar uns resultats positius de 50,6 milions d’euros. En un article a ‘La Vanguardia’ titulat ‘Un nou temps per a la banca andorrana’, al màxim executiu de Crèdit Andorrà parla de “repensar el nostre futur, en global”, després del munt de canvis que ha experimentat el sector financer al Principat. I demana posar “els llums llargs i no conformar-se amb solucions que podrien ser beneficioses a curt termini, però molt compromeses -o fins i tot ineficaces- a mitjà o llarg termini”.

Cornella es refereix essencialment a les fusions bancàries, l’ombra allargada de les quals és present en la plaça des de fa molts mesos i a les quals s’oposa l’executiu bancari. “Intentar una fusió directa de les entitats andorranes per abaratir costos o millorar marges pot ser una solució ràpida, potser de gran efecte a curt termini, encara que amb un trauma social rellevant”. A més a més, indicat el director general del grup Crèdit Andorrà, “no seria definitiva” que no tractaria el que ell considera que és el gran problema de fons: la pèrdua de competitivitat, d’atractiu… “recuperar la generació de nous recursos i a tornar al camí del creixement en el mercat andorrà”.

Xavier Cornella exposa la necessitat d’explorar la possibilitat de compartir serveis o iniciar processos d’externalització, dels quals n’hi ha molts casos d’èxit, apunta, i “alguns d’ells operatius a Andorra des de fa anys”. Per al directiu bancari aquestes són les solucions a curt termini que cal impulsar. I després, és necessari “determinar nous avantatges competitius i, possiblement, explorar vies de col·laboració amb altres entitats en l’àmbit internacional que puguin ser socis estratègics per al desenvolupament d’una visió compartida que permeti continuar amb el creixement internacional de les entitats andorranes” i alhora “recuperar atractiu, clients i creixement”.

Comentaris (2)

Trending