La citació judicial per part de les autoritats andorranes ha transcendit gràcies a la denúncia pública de la situació feta per portaveus de l’organització independentista, que ja al seu dia va reivindicar a través de les xarxes socials l’acció. La portaveu nacional d'Arran, Núria Martí, va mostrar en una compareixença a la Seu el seu rebuig a la citació. Juntament amb el membre d’Arran Alt Urgell Pol Vidal, Martí ha lamentat que el cas "és un procés judicial liderat per l'Estat andorrà, però amb una imprescindible col·laboració dels mossos d’esquadra", els quals, assegura, "han redactat pràcticament tot l'expedient" de la denúncia formulada per les institucions andorranes, que no podien tolerar l’atac al mobiliari urbà estatal i, menys encara, tractant-se d’un indicador tant rellevant.
L'acció es va dur a terme al quilòmetre 6 de la carretera andorrana CG-6, que enllaça Sant Julià amb Os de Civís, just al punt fronterer. En el vídeo, gravat de nit al seu dia i difós al canal de Youtube de l’organització, s'hi veu com dues persones encaputxades connecten una serra radial a un generador i, tot seguit, tallen i retiren el rètol que indica l'entrada en territori andorrà. Posteriorment, en una altra gravació feta de dia, s'hi veia com un grup de joves, amb la cara descoberta, deixaven rel rètol retirat a la frontera hispanoandorrana davant del monument de la Porta dels Països Catalans, a Salses (Rosselló), juntament amb panells indicatius de França i Espanya.
Núria Martí ha justificat els darrers dies aquella acció tot afirmant que "pretenia simbolitzar el marc dels Països Catalans" i "aprofundir discursivament en què quan parlem d'independència no ens referim a aixecar fronteres”. L’acció va comportar nombroses crítiques des d’Andorra cap a l’independentisme català i el fet d’haver de malmetre béns d’altres estats que ni entren ni surten en les seves lluites.