Villarejo reitera que l’‘Operació Catalunya’ que va esquitxar Andorra la va ordenar Fernández Díaz

El controvertit comissari assegura davant l’Audiència nacional espanyola que les gravacions fetes a l’ex-parella del fill gran dels Pujol i l’ex-presidenta del PP català es van filtrar a demanda de la pròpia família de l’ex-president de la Generalitat

Comentaris

José Manuel Villarejo a la sortida de l'Audiència nacional espanyola, aquest dimecres.
José Manuel Villarejo a la sortida de l'Audiència nacional espanyola, aquest dimecres. AGÈNCIES

El controvertit comissari jubilat José Manuel Villarejo ha tornat a assegurar aquest dimecres que “ja és evident que era des del ministre que jo rebia instruccions” per tal d’orquestrar la maniobra policíaca coneguda amb la denominació ‘Operació Catalunya’ i que en l’obstinació per descobrir els comptes bancaris dels Pujol i altres dirigents polítics catalans va acabar esquitxant Andorra i portant BPA al clot. Villarejo es referia a Jorge Fernández Díaz, un dels polítics encausats en la causa oberta a la Batllia per l’atac a la sobirania andorrana i les coaccions a dirigents de l’entitat bancària.

El comissari, un dels principals artífexs de l’‘Operació Catalunya’, ha fet aquestes manifestacions a la sortida de l’Audiència nacional espanyola, a Madrid, on ha hagut de comparèixer per respondre a les preguntes del jutge magistrat que dirigeix la investigació en relació al ‘cas Método3’, en referència a l’agència de detectius que hauria gravat la conversa mantinguda al seu dia, en l’origen del cas contra dirigents polítics catalans, entre l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez  i l’antiga presidenta del PP a Catalunya Alícia Sánchez Camacho.

Villarejo s’ha desmarcat de la filtració d’aquells àudios i del fet que apareguessin a la llum pública, i ha assegurat que va ser la pròpia agència qui els va filtrar per un acord amb la família Pujol, que hauria arribat a la conclusió que amb el fet que es revelessin aquelles converses on es posava de relleu la conxorxa per intentar buscar les pessigolles als integrants del clan de l’ex-president de la Generalitat es rebaixaria la pressió política que hi havia contra ells.

El policia jubilat ha tornat a tirar amb bala contra el també comissari jubilat Marcelino Martín Blas, també encausat per coaccions a Andorra, assegurant que Marco, en seu judicial, hauria estat Martín Blas qui l’hauria detingut i, per tant, ell no tindria res a veure amb l’afer de Método3

El controvertit comissari ha explicat que les gravacions fetes al restaurant La Camarga de Barcelona formarien part d’un acord entre el director de Método3, Francisco Marco, i els Pujol, ja que el primer passava per dificultats econòmiques. Marco, justament, també ha declarat aquest dimecres davant l’instructor del cas, el jutge Manuel García Castellón, i hauria explicat que va ser Villarejo el que hauria fabricat proves falses per tal que es pogués intervenir a la seu de l’agència de detectius.

Davant de tot plegat, Villarejo ha tornat a tirar amb bala contra el també comissari jubilat Marcelino Martín Blas, també encausat per coaccions a Andorra, assegurant que Marco, en seu judicial, hauria estat Martín Blas qui l’hauria detingut i, per tant, ell no tindria res a veure amb l’afer de Método3. Per a Villarejo, va ser qui al seu dia era el cap de la unitat d’afers interns de la policia espanyola qui va maquinar perquè s’intervingués a Método3. I que de tot plegat en va donar explicacions al director adjunt operatiu policial Eugenio Pino.

En sortir de l’esmentada declaració, José Manuel Villarejo ha reconegut que durant la declaració judicial, el magistrat no li ha demanat per res relacionat amb l’‘Operació Catalunya’ ni tampoc per les gravacions que han anat apareixent. Sobre aquestes últimes, el comissari ha afirmat que no té ni idea de què més pot sortir i ha deixat clar que ell no parlava sol, sinó que es reunia amb comandaments policials i responsables polítics que eren els que tot sovint li donaven ordres.

En aquest marc ha assegurat que és una evidència i ha quedat ja clar que l’operació policial al marge de la llei ideada amb l’objectiu de frenar l’auge de l’independentisme tenia com a principal valedor el propi ministre d’Interior a l’època, un Jorge Fernández Díaz amb bones connexions amb responsables d’Andbank i que hauria contribuït a desviar l’atenció sobre aquesta entitat i centrar-la cap a BPA. De fet, l’ex-titular d’Interior amb Mariano Rajoy és un dels encausats per les coaccions que s’haurien fet respecte de dirigents bancaris com el llavors CEO de BPA Joan Pau Miquel.

Comentaris (2)

Trending