“Quina pèrdua de temps”. Així abandonava la sala un dels advocats que participen en la causa. Novament, la forma de fer del màxim responsable del ministeri públic ha generat malestar entre lletrats i processats. En primer lloc, per la forma com ha afrontat l’interrogatori i algunes de les qüestions que formulava. En segon lloc, pel fet que la sessió s’ha hagut d’interrompre poc després de les dotze del migdia a petició d’Alfons Alberca, al·legant un altre compromís.
Durant bona part de la (curta) jornada, tot ha consistit a analitzar a la pantalla diferent documentació de la causa, començant per la comissió rogatòria que Espanya va enviar a Andorra un cop va esclatar el ‘cas Emperador’. De preguntes, de fet, ben poques. I alguna no gaire ben dirigida, com quan s’ha demanat per un document entrat a Batllia del qual, difícilment, els policies podrien tenir constància. També s’ha mostrat l’expedient informatiu obert, arran d’aquests fets, per la mateixa BPA a un dels gestors que controlaven l’operativa de Rafael Pallardó, també al banc dels acusats. En clar, però, poca cosa s’ha tret.
En la segona part de la sessió, però, i abans de plegar veles fins dimarts per la marxa del fiscal, sí que ha donat temps per demanar als agents -un dels quals ja jubilat- sobre com col·laborava l’entitat financera amb ells en cas de sospites. I aquí han estat contundents. “Hi havia una relació de confiança”, han afirmat. De fet, han parlat obertament de “plena col·laboració” per part del banc i dels seus responsables. “Quan es demanava documentació per verificar operatives sempre se’ns va lliurar”, ha apuntat. També es va informar que Pallardó tenia un compte que s’havia cancel·lat i que havia mogut uns 60 milions d’euros.
La suspensió de la vista ha deixat tallada, però, la declaració dels policies. Aquesta continuarà dimarts i caldrà si llavors amb més intervenció per part seva que no llegir documentació a una pantalla.
Comentaris (3)