La cap de compliment normatiu de BPA ha continuat responent aquest dilluns a les preguntes dels advocats defensors dels diferents processats. Cada lletrat ha fet preguntes en relació als seus patrocinats, transcendint que en gran mesura els gestors i els directors de les oficines actuaven amb diligència i comunicaven possibles anomalies en el moment que les descobrien. O aixecaven alertes davant d’algunes sospites.
La responsable de ‘compliance’ ha posat diversos exemples i ha explicat el funcionament de la seva àrea però, també, com treballaven altres membres de l’entitat en relació amb la seva tasca de control i prevenció del blanqueig. La jurista bancària ha explicat que en gran mesura, quan es feien intercanvis de diner en efectiu, els dos clients, poc o molt, es coneixien, encara que no sempre era així. La cap de compliment normatiu ha posat l’exemple de Perfumeries Júlia, que també va participar en algunes operacions d’intercanvi i que, com a empresa, era coneguda.
La responsable del departament antiblanqueig també ha admès que Pallardó parcialment els va enganyar posant-se d’acord amb l’entorn de l’actor porno Nacho Vidal. De fet, tant ell com una germana seva, almenys, eren clients del banc. I tenien relació amb productors xinesos atès que els van encarregar productes diversos com la fabricació d’uns envasos per a uns perfums. Aprofitant que Vidal i la seva germana havien fet algunes transaccions a la Xina, Pallardó va mirar de colar algunes de les seves operacions.
Aquest fet, que també s’hauria provat amb algun altre client de BPA, s’hauria dut a terme amb posterioritat a la decisió del banc de tallar l’operativa a l’empresari valencià, i només descobrir-se, segons que ha manifestat la jurista bancària, s’hauria tallat de rel i s’hauria reprotxat la situació als seus protagonistes. En aquest cas, ja no es tractaria d’un intercanvi sinó d’una possible compensació, havent-hi molt més risc i menys control per part del banc.