Pallardó havia comunicat dilluns que declinava acudir al judici en qualitat de testimoni tal i com l’havia sol·licitat el ministeri públic. L’anunci va enfurismar tant l’acusació pública com la particular representada pel Govern. Tant per una part com per l’altra la participació de l’empresari resultava clau per poder sostenir, aparentment, l’acusació contra BPA, encara que es fa d’allò més estrany que la persona que suposadament blanquejava no estigui acusat en aquest cas i sí que estigui processat en un altre.
De fet, aquesta duplicitat d’accions seria un dels motius que hauria frenat Pallardó inicialment a acudir al judici del ‘cas BPA’. Tant pel rebombori que genera l’afer com per les implicacions que pot tenir per a ell, tant per la causa oberta que té al Principat com per la denominada ‘Operació Emperador’ a Espanya. De fet, l’empresari és una peça clau del ministeri públic a Andorra per com se l’ha arribat a collar a l’Estat espanyol, on es creia que Pallardó feia intercanvis dineraris amb integrants de la família Pujol, circumstància que va ser manifestament falsa.
En tot cas, davant l’anunci que l’empresari no tenia intenció d’acudir al judici de la causa general del ‘cas BPA’, tant l’acusació pública com la particular van demanat al Tribunal de Corts que obrís diligències penals per desobediència contra Pallardó. L’advertència, suposadament, hauria sorgit efecte en l’empresari, que finalment ha canviat d’idea i ara sí que acudirà a la vista per sotmetre’s a l’interrogatori que se li faci.
Aquest dimecres estava previst que es fes la lectura de les declaracions prèvies fetes en el marc de la causa per Pallardó. En anunciar que es presentarà la setmana que ve, aquest tràmit s’ha aparcat i s’ha donat per acabada la sessió judicial d’aquest dimecres. Per aquest dijous està citada l’economista Maria Cosan, que declararà com a testimoni en la seva qualitat d’antiga consultora d’KPMG. Dilluns també se l’hauria d’interrogar però, llavors, com a exdirectora de l’INAF.
Comentaris (2)