La consellera general ha fet aquesta referència arran de la pregunta feta per l’Altaveu en relació al fet de si veient l’evolució de la vista l’havia sorprès que la fiscalia mantingués l’acusació i si no hauria estat més elegant retirar els càrrecs. Montaner no ha parlat d’elegància. Però sí que ha dit que “m’ha sorprès que amb tot el que s’ha dit hagi mantingut el seu posicionament, més a nivell d’imatge de la fiscalia”. I ha recordat els lligams polítics de Sopena. A més, juntament amb el seu advocat han recordat que la qualificació provisional la va fer el fiscal adjunt Borja Aguado i pensaven que seria ell qui acudiria a la vista.
“M’ha sorprès que amb tot el que s’ha dit hagi mantingut el seu posicionament, més a nivell d’imatge de la fiscalia”, ha indicat en sortir de la Seu de la Justícia la parlamentària, que ha recordat que “pels consellers i per la classe política tothom té clar que els salaris eren públics”
La parlamentària ha enllaçat les declaracions fetes amb posterioritat al judici amb el que ha dit en el torn de darrera paraula. Encara a la sala ha recordat que tots els polítics que han testimoniat en la vista “tenen clar que un salari públic és públic” i ha celebrat “que el tribunal hagi demanat per l’article 142 punt c”, que era vigent en el moment dels fets i que manava fer públics els salaris dels consellers generals. “Pels consellers i per la classe política tothom té clar que els salaris eren públics”, ha anat insistint en la darrera paraula.
Montaner ha recordat que estava degudament acreditada per demanar informació a la CASS -una altra cosa és que una treballadora de l’entitat s’equivoqués- i també ha remarcat que “ningú no es va plantejar què passaria si un president de grup parlamentari es posava un complement i dietes” satisfets pel seu grup parlamentari. D’aquí que ja en declaracions als periodistes la líder d’Andorra Endavant ha insistit que més enllà que “m’indignava la utilització que es va fer dels diners públics”, que ha dit encara en sala, el que pretenia comentant el sobresou que va detectar en el cas de Ferran Costa era “fer rectificar el Consell General i acotar l’ús dels diners públics”.
De fet, ha indicat la consellera, encara avui insisteix perquè es canviï el reglament parlamentari i que no calgui cada inicia de legislatura un acord de la junta de presidents per definir les graelles salarials i altres conceptes retributius. En tot cas, Montaner ha deixat clar que les remuneracions, totes, les ha de satisfer el Consell General directament i no via grups parlamentaris, perquè es deixa marge a la discreció. Montaner també ha remarcat que una cosa és un salari públic i l’altra, que n’hi hagi publicitat.
Demanada per què passarà si se la condemna, la parlamentària ha afirmat que “farem apel·lació perquè jo em dec als meus votants” i si mai se la inhabilita ha assegurat que Andorra Endavant “té un pla A, B, C i D” i és un “partit resilient”. No ha donat posat pistes de per on anirien els trets, però sí que ha deixat clar que “els que creuen que m’eliminarien, el que és clar que jo continuaré treballant des del darrere”.