Margot Llobera denuncia ser víctima de maltractament i discriminació a través de les xarxes socials

La fins ara pilot de motos ja va interposar una querella el 2020 sense poder assenyalar ningú en concret i tres anys després va ampliar l’acció identificant potencials sospitosos, i ara el Tribunal Constitucional li ha donat la raó per la lentitud de la Batllia en investigar el cas

Margot Llobera.
Margot Llobera. ARXIU PERSONAL / INSTAGRAM

Margot Llobera -oficialment, quedi clar, Llovera- assegura haver estat víctima de maltractaments i discriminació a través de les xarxes socials. De fet, l’esportista -fins fa poc pilot professional, ara futbolista en un terreny molt més amateur- no és que ho denunciï ara. És que el 2020 va interposar una querella per fer-se ressò de la persecució de la qual era víctima a través de les xarxes i lamenta que la Batllia no hagi investigat els fets que ella va denunciar. I el Tribunal Constitucional li acaba de donar la raó. És a dir, acaba de concloure que, efectivament, l’òrgan d’instrucció no ha actuat diligentment i li dona sis mesos perquè indagui seguint allò denunciat per l’expilot.

Llobera va interposar la querella, primer, el març del 2020, contra persona desconeguda. Un parell de mesos més tard va fer un compliment de querella i al juny la Batllia li va acceptar parcialment la querella i va oficiar la policia perquè fes un seguit de comprovacions. Producte de les diligències policials, l’esportista va fer una ampliació de querella el setembre del 2022 assenyalant algunes persones que si bé no havien de fer autores dels presumptes delictes dels quals se sent víctima, sí que els podrien conèixer.

Hi va haver canvis i moviments en relació amb qui havia d’instruir la causa. Però formalment, almenys en aparença, no es va avançar en la investigació. I el desembre del 2024, finalment, Llobera, farta de tot plegat va fer un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional evidenciant una dilació indeguda per part dels òrgans de primera instància i instrucció. I ni tan sols la fiscalia s’oposa a aquest fet. Reconeix que, efectivament, es pot considerar vulnerat el dret de Llobera a gaudir d’un termini raonable en els actes judicials. 

El Constitucional, en una sentència recentment dictada, manté que “en el cas específic d’aquesta causa, resulta indubtable que, almenys en l’estat actual de les actuacions el procediment no és complex, que els litigis d’aquest tipus tenen uns marges ordinaris de menor durada, que el transcurs del temps pot dificultar la investigació dels fets denunciats amb els consegüents riscos per a l’eventual perjudicada i que no se li pot atribuir cap causalitat a la seva intervenció en el procés. Les raons de la conducta dels òrgans judicials intervinents en les actuacions no constitueixen objecte rellevant d’aquest recurs d’empara”.

I com que el ministeri fiscal “no s’oposa a l’estimació del recurs i considera que la declaració de vulneració del dret a un procés de durada raonable és procedent, ja que han transcorregut gairebé cinc anys des de la interposició de la querella i que són molt escasses les actuacions practicades malgrat els reiterats insistiments de la recurrent”, l’Alt tribunal estimar el recurs d’empara i dicta que “cal reposar la recurrent en la plenitud del seu dret mitjançant l’adopció de les mesures necessàries a aquest efecte”

En aquest marc, el Tribunal Constitucional indica que “correspon fixar a la secció d’instrucció especialitzada 1 de la Batllia un termini dins el qual haurà de culminar les diligències que resultin adients. Aquest termini es fixa en sis mesos, prorrogables per uns altres sis, mitjançant resolució degudament fonamentada” i malgrat que Llobera no ho sol·licitava en cap moment, el tribunal li obre la porta a poder rebre una indemnització per la lentitud indeguda de la Justícia. 

Comentaris (8)

Trending