El màxim responsable de l’executiu ha mantingut la discreció a l’hora de no revelar ni quin candidat no ha estat validat pel comitè del Consell d’Europa ni si hi ha més d’un. Tal com va fer el ministre portaveu, Guillem Casal, defensa que, en tot cas, això li correspon a l’assemblea parlamentària de l’organisme. A la vegada, Espot ha volgut treure ferro a la situació -tot i que altres tres països que també van presentar terna la van veure acceptada- i ha demanat “no fer-ne un casus belli”.
Així, assegura que els motius pels quals no tots els candidats presentats per Andorra han estat acceptats -i s’ha retornat els tres aspirants- “no són gravíssims”. Així, ha posat d’exemple que en cap cas es discuteix “l’honorabilitat” dels juristes, però tampoc ha volgut anar més enllà.
El que toca ara, ha indicat, és “iniciar de nou el procés” i, en aquest cas, es confia que “hi hagi més persones que vulguin optar ara”. Fins i tot ha fet broma tot posant en relleu que l’enrenou generat pot ajudar a difondre “aquesta oferta de feina”.
De moment, el procediment mantindrà els mateixos estàndards que l’anterior. És a dir, es continuarà apostant per presentar “una terna 100% andorrana”. Es “prioritzarà”, doncs, candidats nacionals a l’espera de com es desenvolupi el procés.
Espot, però, no ha tancat la porta a la possibilitat, si cal, de buscar aspirants que no tinguin el passaport del Principat. “Si veiem que no estem en disposició de presentar tres candidats susceptibles de superar el tall, cosa que jo lamentaria perquè crec que hi ha juristes molt preparats al país, ens plantejaríem ampliar-ho a altres països, però no estem en aquesta tessitura ara mateix”, ha afirmat.
Comentaris (33)