La fiscalia recorre contra l’absolució de l’advocat acusat de fotografiar els Pujol a la Batllia

El ministeri públic insistirà davant el Superior en la culpabilitat d’Antoni Riestra, per a qui demana 36 mesos de presó, cinc anys d’inhabilitació i una indemnització als perjudicats de 24.000 euros

Pere Pujol i Albert Carrillo conversant amb Benjamí Rascagneres.
Pere Pujol i Albert Carrillo conversant amb Benjamí Rascagneres.

La fotografia amb quatre membres de la família Pujol al passadís de l’antiga seu de la justícia encara porta cua. Tot i que l’advocat al qual s’acusava d’haver-la fet i, posteriorment, filtrar-la a ‘El Mundo’ va ser absolt ara fa uns mesos pel Tribunal de Corts, el cas tornarà a ser avaluat, ara pel Superior. I és que la fiscalia ha presentat un recurs per mirar d’aconseguir una sentència condemnatòria en segona instància, després de no haver-la assolit en la primera. La vista tindrà lloc aquest dijous.

Els fets es remunten al setembre del 2014. Cinc dels fills de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva mare, Marta Ferrusola, havien pujat a declarar a la Batllia, llavors situada a l’edifici de les Columnes. Quan es trobaven al passadís d’una de les zones restringides a l’accés al públic en general, algú els va fotografiar. La instantània va ser publicada, posteriorment, a ‘El Mundo’.

Arran d’això, es va iniciar una investigació i la fiscalia va acusar l’advocat Antoni Riestra de ser l’autor de la imatge i d’haver-la filtrat al rotatiu espanyol. Per això, va iniciar un procediment judicial contra ell, al qual també es va sumar la família Pujol. El cas va arribar a judici ara fa uns mesos, el passat octubre.

Pere Pujol il'advocat  Albert Carrillo, al complex de Prada Casadet, quan van venir al Principat a l'estiu.

Relacionat

El fiscal manté la petició de presó per l'advocat que va fotografiar els Pujol a la Batllia

Llavors, la fiscalia va mantenir l’acusació, malgrat la negació de Riestra, que es va defensar ell mateix. Des del ministeri públic se li atribuïa, per una banda, un delicte major de vulneració de la intimitat amb artificis tècnics de gravació d’imatge. Per l’altra, també li imputava un altre de revelació o cessió a tercers d’aquestes fotografies.

Per això, va sol·licitar una pena de 36 mesos de presó i cinc anys d’inhabilitació com a advocat. A banda, reclamava una indemnització total de 24.000 euros. En el judici també hi era present la representació lletrada dels Pujol. En concret, demanava una indemnització de 2.000 euros per a cadascú dels germans.

El Tribunal de Corts, però, va absoldre Riestra. Considerava que no es podia demostrar que havia estat ell l’autor de la fotografia de la polèmica. El lletrat, però, encara no pot estar del tot tranquil. I és que la fiscalia ha presentat un recurs contra la sentència absolutòria.

Pere Pujol, Albert Carrillo i l'advocat Benjamí Rascagneres dirigint-se cap a la sala de vistes de Prada Casadet.

Relacionat

Absolt l’advocat acusat de vulnerar la intimitat dels Pujol per una foto

Per tant, el Superior haurà de tornar a analitzar el cas. La vista oral es farà aquest dijous i és de preveure que el ministeri públic insisteixi en els mateixos arguments ja emprats en el judici davant el Tribunal de Corts. Principalment, el fet que, en el moment dels fets, al passadís en qüestió només hi havia una persona i aquest era l’acusat.

Comentaris (1)

Trending