Les entrevistes a les candidates a jutge d’Andorra al Tribunal d’Estrasburg es traslladen al gener

Fins aquesta setmana la secretaria general de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa no ha publicat la terna presentada pel Govern i els respectius currículums de les aspirants

UNA IMATGE DE LES INSTAL·LACIONS EXTERIORS DEL TRIBUNAL D'ESTRASBURG.
UNA IMATGE DE LES INSTAL·LACIONS EXTERIORS DEL TRIBUNAL D'ESTRASBURG. ARXIU

Inicialment, les entrevistes a les candidates a jutge d’Andorra per al Tribunal Europeu dels Drets Humans s’haurien d’haver fet durant els mesos de novembre i desembre. Finalment, però, tot el procés s’ha alentit una mica més i no està previst que aquest pas, que s’ha de dur a terme de manera individual a París, no es faci fins a mitjan gener. Amb posterioritat, i si no es torna a ‘desautoritzar’ la terna, s’haurà de fer l’elecció oficial, referendada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE). 

De fet, no ha estat fins aquesta setmana que la secretaria general de l’esmentada APCE no ha oficialitzat la llista d’aspirants presentada pel Govern d’Andorra i n’ha publicat els seus respectius currículums, un pas ineludible abans que es facin les entrevistes personals, que permeten als experts del Consell d’Europa en matèria de designació de jutges per al Tribunal d’Estrasburg veure la fluïdesa idiomàtica dels candidats (han de dominar perfectament anglès o francès i tenir coneixements notable del que no dominin tant entre les dues llengües esmentades) i, també, saber en quin nivell jurídic es troben, tant respecte la legislació interna andorrana com, sobretot, respecte dels drets humans. 

Com ja es va fer públic al mes d’octubre, finalment la terna, la segona que s’aconsegueix formar, està configurada per tres dones. La candidata que es podria denominar de l’ ‘establishment’ i actual presidenta del Tribunal de Corts, la magistrada Canòlic Mingorance; l’aspirant per raons acadèmiques, la professora universitària especialista en Dret Públic a la universitat París 8 Saïda El Boudouhi; i la teòrica ‘outsider’, la funcionària especialista en relacions internacionals, diplomàcia i drets humans Patrícia Quillacq, que és el segon cop, la segona elecció, que forma part d’una terna.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending