La causa oberta per prevaricació, no es pot negar, estava present durant l’acte de presa de possessió dels nous membres del CSJ. I el mateix síndic general s’hi ha hagut de referir a preguntes dels periodistes. Ha volgut deixar clar que, en tot cas, l’afer està ara “en mans de la justícia” i ha volgut apuntar que a ell li arriben diferents versions. “Hi ha qui diu que és un delicte; hi ha qui parla que tot pot quedar en una falta administrativa”, ha apuntat.
Ara bé, per ara, la Justícia ho tracta com a causa penal. És a dir, hi hauria, entenen els responsables del procediment, un delicte. De prevaricació, com s’ha explicat, per les irregularitats que s’haurien comès en el marc d’un procés de selecció per proveir una plaça d’administrativa. Fins i tot, cal recordar, hi havia sobre la taula la possibilitat de fer un judici ràpid que, però, es va acabar posposant.
I en aquest cas, ha reconegut Ensenyat, la situació seria “greu”. Força greu. Tant que danyaria la imatge d’una institució clau com a òrgan rector del tercer poder. “Pot provocar un desprestigi”, ha acceptat el síndic general que, però, ha volgut recordar que l’òrgan ha patit una profunda renovació. “Això allunya i dona esperança que el que ha passat, sigui el que acabi sent, no es repeteixi i que al CSJ no hi estan les persones investigades”, ha indicat.
Sobre si el Consell General podria iniciar alguna acció per analitzar què ha passat, Ensenyat ha apuntat que la decisió l’haurien de prendre els membres de la comissió de Justícia i Interior. Per ara, no hi ha hagut cap moviment. Tot i això, admet que si acaba avançant la causa penal, “ho podrien decidir”.
Rossell, per la seva banda, ha estat prudent. Malgrat que ha volgut reconèixer la feina feta per Casadevall -“ha contribuït al fet que la Justícia millori”, ha afirmat-, tot just s’ha limitat a indicar que, dels fets, només sap “el que he llegit a la premsa” i que, en tot cas, “la responsabilitat es dirimirà on toqui”.