Segons fonts coneixedores del funcionament de l’àrea dependent del ministeri de Justícia i Interior, Herrero, que porta una dotzena d’anys al servei i durant molts anys hi ha estat treballant en solitari, ja hauria comunicat al seu entorn que el 28 de febrer serà el seu darrer dia al servei. Ell, juntament amb la també forense Emma Costa, haurien postulat per les dues places de metge que té en joc la CASS. I malgrat des de la parapública s’assegura que el procés no està tancat, diverses fonts han assegurat que els dos forenses seran els escollits.
I és que el seu perfil va com a anell per les tasques que necessita la Seguretat Social, que també sol tenir molts problemes per trobar especialistes que vulguin optar a les places que s’ofereixen. En essència es tracta de controlar les incapacitats temporals, avaluar els graus d’invalidesa de pensions i donar resposta a les sol·licituds de prestacions mèdiques o codificació de malalties. Molta d’aquesta activitat, amb un altre enfocament, ja la realitzen des del seu lloc de treball actual. El departament de medicina legal és molt més important del que sembla i fa molt temps que va, a tot estirar, amb una sabata i una espardenya.
Les fonts consultades han indicat que hi ha una mala organització interna i uns salaris tan paupèrrims en relació amb les responsabilitats que els forenses han d’assumir que és normal que els metges que inicien la seva relació amb el departament acabin cremats i n’acabin marxant a la mida que puguin. Amb Herrero hi va coincidir no fa pas tan temps una forense andorrana que al cap de poc temps, i veient el panorama, també va decidir marxar fora del país per trobar millors sortides. La situació sembla ara per ara molt difícil de resoldre i més encara de sostenir.
Comentaris (7)