Costa reclama a Montaner els 64.000 deixats de cobrar per l’escàndol dels salaris

L’ex conseller general considera que va haver de renunciar als complements de dedicació exclusiva per la “pressió social” generada arran que la líder d’Andorra Endavant fes públiques unes remuneracions que, defensa, eren “privades”

Comentaris

Ferran Costa a la sala de compareixences legislatives.
Ferran Costa a la sala de compareixences legislatives. CONSELL GENERAL

En el marc del procediment obert contra la líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner, per la revelació del seu salari com a conseller general la passada legislatura, Ferran Costa exigeix que la parlamentària laurediana, si és condemnada, l’hagi d’indemnitzar amb més de 64.000 euros. La xifra és el càlcul de les remuneracions que va deixar de percebre des que, segons assegura “forçat per la pressió social” va renunciar als diferents salarials que cobrava. El cas, cal recordar, està pendent de judici al Tribunal de Corts.

Montaner afronta càrrecs per un presumpte delicte de revelació de secrets. En el seu dia, arran d’un error de la CASS, la parlamentària laurediana va rebre la informació sobre la remuneració que cobrava Costa, que incloïa un complement salarial per dedicació exclusiva, quan se sumava al que rebia com a president del llavors grup liberal -posteriorment independent-. La consellera general va compartir aquestes dades, fet que va desencadenar la denúncia davant la Justícia.

En el seu dia, Corts va descartar processar Montaner ni per calúmnies ni per difamació, però sí que entenia que hi havia prou base per iniciar un procediment penal per revelació de secrets, que ara avança a les dependències judicials. Segons fonts properes a la presidenta d’Andorra Endavant, en un dels darrers tràmits davant la Justícia, l’advocat de Costa ha volgut incorporar dos documents més al procés. Un, una entrevista a una revista mensual en la qual quedaria clar que l’encara parlamentària “no presenta el més mínim penediment” per haver fet públic el salari del llavors també conseller general.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

La instrucció del ‘cas Costa’ entra en la recta final després de descartar noves diligències

L’altre és el càlcul del que va representar per a Costa renunciar a aquests complements. Ho va fer, assegura el seu lletrat, “per la pressió social envers el salari que percebia mentre la querellada el va continuar percebent i fins que ella va decidir abandonar el grup parlamentari de Terceravia i la seva condició de consellera general a dedicació exclusiva el mes d’abril de 2021”. Per justificar-ho, incorpora el càlcul amb les remuneracions que hauria cobrat fins a finals de legislatura. I la suma ascendeix a 64.048.84 euros -entre juny del 2020 i febrer del 2023.

Aquesta “pèrdua salarial” deguda a “les pressions socials” va ser provocada també per “la filtració d’informació privada per part de la querellada” i eren diners, segons l’advocat, que “li pertocaven [a Costa] legítimament com a conseller general a dedicació exclusiva”. I s’avisa que “es vol reclamar com a part de l’eventual responsabilitat civil que s’hi pogués arribar a derivar si acaba sent el cas”.

Montaner ha optat per no fer declaracions sobre el tema indicant que està ‘sub iudice’ i que són els tribunals els qui s’han de pronunciar. Fonts properes a la parlamentària sempre han assegurat que les retribucions de Costa es van publicar posteriorment a la pàgina web del Consell General i que mai va pressionar mediàticament  ningú per renunciar al seu salari i que aquest ho va fer de manera voluntària.

Comentaris (20)

Trending