La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, va fer arribar a la cúpula judicial el 30 d’octubre un escrit on posava de relleu al que al seu entendre era una passada de frenada de la fiscal adjunta i una suposada intromissió en el poder polític. En fi, que Silvestre, en el seu al·legat final després d’informar en relació amb el processat per tràfic de droga, s’hauria immergit en el poder legislatiu i altres institucions de naturalesa política o similar, i que calia avalua si era necessari expedientar la fiscal a tenor del Codi ètic de conducta judicial.
Debatuda la qüestió aquest dimecres en la reunió del Consell Superior, aquest dijous Montaner ha rebut l’escrit firmat per Josep Maria Rossell on el poder judicial dona compte de la recepció de l’escrit i sobre l’eventual expedient que caldria obrir a la fiscal adjunta el Consell Superior informa que “en el marc de les competència de supervisió del funcionament de la justícia constitucionalment encomanades, donarem el tràmit que correspon a la seva queixa, d’acord amb l’establert a la Llei qualificada de la Justícia”.
No obstant això, la missiva signada pel president del poder judicial, deixa clar que “en resposta a les conseqüències sol·licitades únicament volem assenyalar que les disposició del Codi d’ètica judicial s’allunyen del règim disciplinari, ja que l’ètica opera com a estímul positiu en cerca de l’excel·lència i no del càstig, com correspon a la responsabilitat disciplinària”. A més a més, i “compte tingut que la comissió d’ètica no ha estat encara formalment constituïda amb la modificació reglamentària relativa a la seva composició”, tampoc no es podria tramitar la queixa. Ara bé, “en el moment que la comissió es trobi constituïda s’hi traslladarà la seva queixa i se us farà el retorn del resultat tan bon punt se’ns informi al respecte”.