La Batllia assumeix el cas de prevaricació al CSJ i la instructora vol escoltar més testimonis

En perdre la condició d’aforat en deixar Enric Casadevall la presidència de l’ens judicial, tot l’afer de suposada prevaricació en la contractació de personal sofreix un canvi de jurisdicció

Enric Casadevall durant l'obertura de l'Any Judicial.
Enric Casadevall durant l'obertura de l'Any Judicial. Toni Solanelles

La Batllia ja instrueix el cas de presumpta prevaricació que implica els qui fins fa pocs dies han estat el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, i la secretària general del mateix organisme, Marta Torres. La nova instructora de l’afer, com ja va demanar la fiscalia, pretén escoltar els arguments d’altres persones que, com el cap de recursos humans de la institució, també van participar en el procés de selecció que hauria estat suposadament fraudulent.

El fet que Casadevall hagi deixat de ser president de la cúpula judicial fa que automàticament perdi la condició d’aforat. I com que la causa no es va tancar per la via del judici ràpid que inicialment es pretenia, el Tribunal de Corts ja no ha d’assumir el cas, com ho estava fent i, per tant, retorna a la primera instància. Això sí, en tractar-se d’un cas relacionat amb la Funció Pública, per raó de matèria és una batlle especialitzada la que s’ha responsabilitat del cas.

Enric Casadevall durant una recent presa de possessió d'una fiscal.

Relacionat

El primer cas (judicialitzat) de prevaricació a la funció pública

Fins ara, hi ha tres persones investigades en el marc de la causa. Casadevall i Torres i qui va ser la responsable de l’arxiu judicial, ara ja fora d’aquest lloc de treball, que va participar en el procés de selecció anòmal. Seria aquesta darrera persona l’única que ha declarat plenament en la causa i que hauria explicat tot com va anar més enllà de l’informe del Tribunal de Comptes que va ser el que va engegar el procés judicial. L’informe relatiu a l’exercici 2020.

I és que en la cerca d’un auxiliar per a l’arxiu es va acabar contractant una persona que havia suspès un examen que el propi Consell Superior, en l’elaboració de les bases de la prova de selecció, havia qualificat com a invalidant. És a dir, si no superava aquella prova, no podia continuar endavant en el concurs. Els propis responsables de la cúpula judicial van reconèixer davant el Tribunal de Comptes que efectivament la persona en qüestió havia suspès, però la van permetre continuar amb el procés i com que va superar els altres, calia cobrir la plaça i no hi havia més candidats, se la va contractar. 

Es donava la circumstància, a més, que s’estava sota els efectes de la pandèmia i es venia d’un canvi de seu, amb molta documentació encara per desembalar. Les proves es van fer pràcticament al mateix temps i, certament, els exàmens de tipus tècnic eren invalidants si no se superaven.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending