Més enllà que no està clar quins serien els eventuals juristes andorrans o amb coneixements de Dret andorrà -perquè l’anunci de MyAndbank assegurava que es faria assessorament legal andorrà- que estiguin suposadament coalitzats en la plataforma electrònica que fa el suport jurídic, les fonts consultades han explicat que el banc presta un servei, una activitat, per a la qual no està autoritzat i, per tant, incorre en una anomalia.
En efecte, els juristes consultats han recordat que “un banc no pot prestar assessorament jurídic, no pot fer d’advocat, igual com els advocats no estem autoritzats a prestar serveis bancaris. El raonament és senzill i clar”. Per tant, s’ha exigit a Andbank que desactivi el suposat servei que estava oferint, o que havia posat a disposició dels clients de l’aplicació MyAndbank que, d’altra banda, està resultant prou exitosa.
MyAndbank està traslladant a Andorra les mateixes prestacions que ofereix a Espanya MyInvestor, que és l’equivalent a l’Estat veí. Ja MyInvestor oferia serveis legals a Espanya. I també s’estan oferint consultes mèdiques que aparentment també s’han replicat a MyAndbank i, pel que sembla, també hauria generat certa revolada. Cal veure si el Col·legi de Metges (COMA) durà alguna actuació al respecte.
El Col·legi d’Advocats, especialment una vegada aprovada la modificació de la regulació de la professió, està endurint el seu posicionament en relació a denunciar aquelles pràctiques que no s’adiuen o aquells prestadors de serveis que acaben enviant les seves competències sense estar col·legiats o sense tenir les facultats per fer determinades activitats. Ja fa temps que denuncia pràctiques intrusistes, el CADA, ja era està intensificant aquesta faceta denunciadora.