Els advocats consideren que “sembla necessària” la pròrroga per a l’expedient judicial electrònic

El col·legi oficial troba que “el pas a la digitalització és inevitable” però s’ha de fer “en les millors condicions” i havent realitzat les proves previstes legalment

Un moment del parlament de la degana, Sònia Baixench.
Un moment del parlament de la degana, Sònia Baixench. Toni Solanelles

L’advocacia, a nivell general, considera que “el pas a la digitalització és necessari i inevitable” però també deixa clar que “s’ha de fer en les millors condicions”, per la qual cosa “semblaria necessària la pròrroga sol·licitada” pel Consell Superior de la Justícia i que s’ha d’intentar tramitar a través d’un projecte de llei o d’una proposició, perquè la via de l’esmena al pressupost ha fracassat.

De de la junta del Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra (CADA), en certa manera, es passa la pilota al CSJ. Alhora, però, es dona suport a la seva proposta. Amb tot, i segons fonts també de la cúpula judicial, les peticions aparentment informals fetes des del col·lectiu de lletrats també hauria permès configurar o reforçar la idea que calia retardar la posada en marxa de l’expedient electrònic, previst per aquest mes d’abril. I posposar-la en marxa fins al febrer del 2025.

Josep Maria Rossell entre el síndic general, Carles Ensenyat, i el vicepresident del CSJ, Antoni Fiñana.

Relacionat

Projecte de llei per alentir l’expedient electrònic però amb l’avís que “no hi ha alternativa”

Formalment, des de la junta col·legial s’assegura que “considerem que el pas a la digitalització és necessari i inevitable, però també considerem que s’ha de fer en les millors condicions, amb un sistema que funcioni, sigui estable i doni garanties als col·legiats”. En aquest sentit es recorda que “en l’actualitat encara no s’han fet les proves previstes per la llei amb el CADA, per tant no podem valorar el funcionament del sistema”. En tot cas, deixa clar la junta col·legial, “si el CSJ considera que el sistema no reuneix les garanties suficients, semblaria necessària la pròrroga sol·licitada”.

La cúpula judicial, en boca del seu president, Josep Maria Rossell, va admetre que malgrat que s’han fet coses, els nous rectors de l’administració de Justícia volen conèixer més de prop el dossier. Això no treu, va assegurar Rossell, que es facin proves pilot i que, probablement abans del proper febrer, en el cas que finalment es faci la modificació legal oportuna, ja estaria tot llest perquè l’expedient electrònic fos efectiu amb els terminis i les casuístiques de convivència amb el sistema tradicional que estableix la llei.

Comentaris

Trending