Protegir la dona i evitar la revictimització: repte primer davant un delicte de violència de gènere

La comissària i l’inspector en cap de l’àrea de policia criminal fan una formació amb la policia espanyola per analitzar com els diversos cossos de l’espai iberoamericà tracten les denúncies i els delictes de violència de gènere i contra la llibertat sexual

La comissària Teresa Ferreira rebent el diploma que l'acredita d'haver fet el curs. POLICIA D'ANDORRA

Protegir les dones i evitar la seva revictimització davant un suposat cas de violència de gènere. I oferir tots els recursos disponibles per aconseguir l’objectiu traçat des d’un primer moment. És el protocol que amb lleugeres diferències però globalment d’una manera similar disposen tots els cossos policials de l’òrbita iberoamericana. Així ho han pogut constatar la comissària i l’inspector en cap de l’àrea de policia criminal del cos d’ordre del Principat d’Andorra.

Teresa Ferreira i Josep Lluís Martínez han assistit recentment a un curs formatiu ofert per la policia espanyola a Madrid que tenia com a epicentre com afrontar la violència contra les dones. En el marc de la formació, la comissària major i l’inspector major han vist com els diferents cossos policials tracten les denúncies i els delictes de violència de gènere i contra la llibertat sexual, i han constatat com els protocols dels diferents països segueixen una línia pràcticament idèntica.

L'inspector Martínez rebent el seu diploma acreditatiu de la formació.

El curs, dirigit a l’escala executiva i superior dels cossos de seguretat iberoamericans, ha tingut una durada de cinc dies i ha anat a càrrec de la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la policia nacional espanyola. Actualment, la policia disposa d’un equip de cinc persones dedicat a la violència de gènere i als menors que també en puguin ser víctimes.