Es vol, justament, que quan la futura sala de joc es posi en funcionament els responsables de fer un seguiment acurat de la seva activitat estiguin com més preparats millor. Aquest és el principal objectiu d’aquest curs, que ha comptat amb la participació dels estaments més vinculats a aquest control: la mateixa policia, membres del sistema judicial i integrants de la Unitat d’Intel·ligència Financera.
El secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, ha donat inici a la formació, que ha estat impartida per experts del govern dels Estats Units. Els especialistes han posat en relleu com, en l’actualitat, un 3% de l’economia mundial és d’origen il·lícit. Una xifra que han qualificat de “molt significativa”.
És per aquest motiu que els analistes han fet èmfasi en la importància de la cooperació i de l’establiment d’un llenguatge comú entre tots els organismes internacionals implicats en la lluita contra el blanqueig de diners. Un camí que, segons s’ha volgut remarcar a través d’un comunicat, és compartit pel cos de policia per tal de combatre aquestes pràctiques.
La formació també esdevé, per tant, una manera d’enfortir la col·laboració entre països, ha posat el focus en les diferents eines per lluitar contra activitats il·lícites que, han dit els experts, “minen el sistema financer internacional”. Així, han advertit que “als delinqüents no els importa la imatge dels països, s’aprofiten dels canals legítims per enriquir-se”.
Durant la presentació, els assistents han vist a quina mena d’activitats es fa front, com es poden mitigar els riscos, i com s’identifiquen i interpreten les activitats sospitoses. Elements necessaris per a actuar amb anticipació davant possibles conductes delictives.
Comentaris (1)