El Sindicat de Personal Penitenciari (SPP), promogut al seu dia per la que avui deu ser la penúltima promoció d’agents, hauria presentat un recurs administratiu contra l’edicte que regula el concurs intern. Hi ha quatre punts claus i molts d’ells assenyalen directament a la direcció, especialment l’adjunta. Hi ha la clara sospita per part dels recurrents que les bases del procés estan en gran mesura fetes a mida.
El recurs s’hauria presentat després que els responsables del sindicat en qüestió anessin mantinguessin contactes amb alts representants del ministeri de Funció Pública i que des d’aquest departament s’indiqués que s’estimaven més que tot l’exposat quedés per escrit. I que si podia ser a través d’un recurs, millor encara. Més enllà del recurs, hi hauria una carta dirigida al ministeri que ara comanda Trini Marín, tot i que per jerarquia i vist que els penitenciaris es regulen per una llei pròpia com a cos uniformat que és, les respostes principals a priori les haurà de donar el ministeri d’Interior.
LA MOTIVACIÓ
Hi hauria quatre elements clau en la reivindicació que fa el sindicat. D’entrada, la incongruència que a parer seu comportaria que el director adjunt formi part del comitè tècnic, que elabora les proves, les bases del procés, i després tindria intenció d’optar a una de les deu places que s’ofereixen, una relativa a imatge corporativa. Hores d’ara ser formador no suposa un extra salarial, però es preveu que quan s’aprovi el reglament d’especialitats sí que seran remunerades aquestes places.
La mala maror està més que servida. El concurs de formadors és una més de les gotes malaies que hi ha al centre penitenciari
Un segon punt de discrepància seria el fet que un 20% de la nota es dona en funció de si s’ha estat formador amb anterioritat. Aquests punts s’atribueixen tot i que l’experiència en formació anterior no tingui res a veure, des del punt de vista de la matèria, amb la plaça a la qual es vulgui optar ara. Novament això podria implicar la direcció adjunta. I hi ha encara dos elements més: que no s’ha deixat participar les organitzacions sindicals del comitè tècnic i que el fet de demanar com a requisit per poder optar a les places una antiguitat o permanència -aquí raurà la discussió- de cinc anys podria contravenir la Llei de Funció Pública, que exigeix tres anys per a les promocions verticals.
Els recurrents estarien disposats a portar el concurs als tribunals. Sia com vulgui, la mala maror està més que servida. El concurs de formadors és una més de les gotes malaies que hi ha al centre penitenciari. També l’elaboració d’un nou organigrama s’ha posat cop un cop de peu a l’estómac en certs sectors del personal. Els clans funcionarials fan bullir l’olla d’allò més. I l’ambient està més que caldejat.
Comentaris (37)