Salut estima en un màxim de 300.000 euros el cost del futur CAP a Ciutat de Valls

L’espai s’ubicarà a l’antic edifici que havia ocupat l’escola espanyola i comptarà amb un despatx per a un metge de capçalera, duos o tres sales de consulta i un espai per a un treballador o educador social

Una imatge de l'antiga Escola espanyola de Ciutat de Valls, on s'ubicarà el CAP.
Una imatge de l'antiga Escola espanyola de Ciutat de Valls, on s'ubicarà el CAP. ARXIU

El ministeri de Salut ha encetat el procés per reformar part de les dependències de l’antiga escola espanyola a Ciutat de Valls en el nou centre d’atenció primària d’Andorra la Vella. Per ara, s’ha començat la recerca de l’arquitecte que haurà d’elaborar el projecte per condicionar l’edifici al seu nou ús. Des del Govern es considera que la inversió necessària en aquesta actuació ha de ser modesta. Per això, demana que les obres necessàries no superin els 300.000 euros.

Així ho expliquen al plec de bases del concurs impulsat per a la contractació d’un arquitecte que marqui les línies mestres de la reforma de l’espai. El nou CAP estarà ubicat a una part de l’edifici que havia acollit l’escola espanyola, als números 35-39 del carrer Ciutat de Valls. Justament, un dels punts que haurà de determinar l’arquitecte és la superfície que s’ocuparà i, també, quins canvis caldrà fer i a quin cost per aprofitar millor l’immoble. S’espera una superfície aproximada entre 200 i 250 metres quadrats.

Un cop s’hagi seleccionat l’arquitecte responsable de la reforma, disposarà d’un termini de dotze setmanes per enllestir el projecte i, per tant, a partir del primer trimestre de l’any vinent ja es podrà començar el procés per engegar les obres 

El futur CAP haurà de comptar amb una sala d’espera amb capacitat per a unes 10 persones, a banda de l’espai de secretaria i recepció. L’àrea assistencial comptarà amb dos consultoris d’uns 20 metres quadrats cadascun. També hi haurà un despatx per al metge de capçalera que es vol tenir permanentment a la instal·lació.

Paral·lelament, també es demana que l’arquitecte incorpori al projecte de reforma l’habilitació d’una sala més gran, que pugui fer diverses funcions. Es vol que pugui servir també com a consulta però que permeti la celebració d’activitats col·lectives vinculades a la salut o reunions de feina. Una altra dependència que caldrà fer és un despatx pel treballador o educador social.

Una tercera part del CAP haurà de disposar de les pertinents dependències de suport com el magatzem, l’espai per guardar fàrmacs i els vestuaris per als treballadors, que també ha de servir com a espai per descans. El projecte també vol un arxiu.

Govern considera que ubicar el centre en aquest espai permet reaprofitar un espai en desús des que, ara fa uns anys, el sistema educatiu espanyol va abandonar l’edifici. També es considera que la inversió a realitzar seria relativament modesta. Per això, s’indica que el cost total no hauria de superar els 300.000 euros.

Els arquitectes que vulguin optar a fer el projecte podran presentar les seves ofertes fins al pròxim dia 25. Un cop s’encarregui la tasca, es disposarà de 12 setmanes per tenir-lo enllestit. Per tant, ja de cara al 2023. Serà llavors quan es tirin endavant les obres pel futur CAP.

Comentaris

Trending