Majoral defensa que un futur transport segregat hauria d’arribar fins a la frontera

El cònsol major, que ha mantingut una reunió amb representants d’Andrail, remarca el suport de Sant Julià a “tot projecte que contribueixi a millorar la problemàtica de mobilitat” i remarca que cal culminar el vial lauredià

Majoral amb els representants d'Andrail.
Majoral amb els representants d'Andrail. ANDRAIL

“Sant Julià és un comú amic per aportar tot el que es pugui a la problemàtica del transport”. Així de contundent s’ha mostrat el cònsol, Josep Majoral, després de la trobada amb representants d’Andrail. Amb l’entitat, el mandatari ha repassat els principals projectes que, en aquest àmbit, hi ha sobre la taula i que han de passar per la parròquia tant sí com no. De fet, s’ha mostrat partidari d’un transport segregat -sigui en la modalitat que sigui- però ha defensat que cal que arribi fins a la frontera. També ha remarcat la necessitat de culminar la desviació que travessa el poble.

Durant la reunió, s’ha abordat els projectes que hi ha sobre la taula de cara a aconseguir la desitjada millora de la mobilitat externa i interna. Justament, la principal aposta d’Andrail, el tren, sembla que, ara per ara, queda descartada per un Govern que, en canvi, sí que aposta per una mena de transport segregat paral·lel a la carretera que vertebri el país. Sobre aquesta idea, Majoral la veu amb bons ulls.

“Des de Sant Julià estem per la feina de tot el que sigui un transport segregat, sigui tramvia, metro aeri o com es vulgui dir”, ha apuntat el cònsol major en declaracions a Altaveu posteriors a la trobada. Ara bé, deixa clar que, abans de res, cal tenir clar quin és el projecte. “Nosaltres no tenim la capacitat tècnica per posicionar-nos; ens han de plantejar què és tècnicament el millor”, ha apuntat el mandatari.

Filloy conversa amb els autors de l'estudi.

Relacionat

Aparcat el tren per l’alt cost, aposta pel vial de la Solana i demanda a Espanya per ampliar l’N-145

El que sí que apunta Majoral és que tot projecte d’aquest tipus, al seu entendre, no s’hauria de quedar a Sant Julià. Hauria de ser més ambiciós. “Per aquí passen set milions de turistes i seria interessant que arribés fins a la frontera i que allà hi hagués espais i capacitat per donar-los la possibilitat de deixar el seu vehicle allà”, ha explicat.

Per això, remarca que “som un comú amic per aportar el que es pugui per trobar solucions a la problemàtica del transport nacional”, sempre entenent que “tota infraestructura segregada hauria d’arribar fins a la duana”. Sobre com s’integraria a la parròquia, avança que “quan estiguin les coses clares, s’inclouria en el pla d’urbanisme”.

Un motiu similar al que esgrimeix a l’hora de tornar a reclamar que la desviació de Sant Julià hauria de ser una prioritat. “Per on passen més turistes, set milions, és per aquí”, recorda. I a punta que, malgrat “ser conscient que la de la Massana també és necessària”, al seu entendre “s’ha de tenir en compte que vivim dels visitants i no pot ser que marxin emprenyats”.

Des d’Andrail, via xarxes, s’ha volgut apuntar “la necessitat del transport públic segregat”. En aquest sentit, han apuntat que serviria per “descongestionar el trànsit de la parròquia i reduir les emissions que pateixen els lauredians”.

Comentaris (9)

Trending