Els vols a Madrid poden sortir des de 59 euros

Els bitllets dels trajectes que operarà Air Nostrum es vendran via l’aliança OneWorld i, per tant, permetran enllaçar amb destins de tots els continents a partir del pròxim 17 de desembre

L'aeroport de la Seu, des d'on sortirien els vols.
L'aeroport de la Seu, des d'on sortirien els vols.

Com era previsible, Air Nostrum operarà la ruta entre l’aeroport d’Andorra –la Seu i Madrid. Ho farà a partir del 17 de desembre, després que Govern hagi adjudicat la gestió. Hi haurà dos vols d’anada i dos de tornada cada setmana, divendres i diumenge. El cost màxim per a l’executiu serà de 630.000 euros, 20.000 menys que el que s’havia marcat en el plec de bases del concurs. La venda de bitllets incorporarà l’opció que el punt d’origen o destí sigui a qualsevol continent, fent escala a la capital espanyola. Es vendran des d’un cost de 59 euros el trajecte.

Un dels aspectes que, segons ha destacat Gallardo, és més interessant de la proposta d’Air Nostrum és el fet que els bitllets es vendran via l’aliança internacional OneWorld. I això vol dir que es podran comprar trajectes des de qualsevol lloc del món fins al Principat. Per exemple, algú que vulgui venir des de Nova York, ho faria fent escala a Madrid i agafant el vol de la companyia valenciana. I, evidentment, hi haurà l’opció contrària: anar des d’Andorra a qualsevol indret.

El ministeri d’Economia treballarà a partir d’ara en l’impuls de dues noves línies: una fins a París i l’altra, a Lisboa

Els bitllets directes a Madrid tindran un “preu molt interessant”. Es podran adquirir, amb certa antelació, des de 59 euros, anada. “És un cost molt competitiu”, ha destacat Gallardo. Des de desembre fins a finals del 2022, la previsió se situa en uns 210 vols, amb avions de 42 o 72 passatgers. Això suposa un màxim de viatgers lleugerament per sota dels 10.000.

Tot i això, Gallardo ha destacat que, en cas d’un bon rendiment de la línia, hi ha la possibilitat d’ampliar els vols a altres dies de la setmana, pensant, per exemple, en desplaçaments més orientats al món dels negocis. En aquest sentit, i tenint en compte que llavors l’aportació del Govern no seria necessària, el ministre ha apuntat l’opció de destinar el pressupost, finalment tancat en 630.000 euros màxims, es pugui destinar, justament, a ajudar a la viabilitat d’aquests avions inicialment no previstos.

“Com nosaltres, Air Nostrum hi creu en aquesta línia. Pensem que donarà molt bons resultats”, ha apuntat el titular d’Economia, paraules que han estat refermades pel portaveu del Govern, Eric Jover. “És un eix de desplaçament cap a Andorra i un nínxol que mai havíem tingut i que podrà incentivar la generació de negocis gràcies a aquesta via més ràpida i còmoda. Ens obre portes que no teníem fins ara”, ha apuntat.

Gallardo ha explicat que, ara, un cop tancat tot el procés per iniciar els vols regulars a Madrid, el ministeri se centrarà ara en dos nous destins: Lisboa i París. Això, ha deixat clar, sense posar cap pega perquè hi hagi operadors privats que vulguin apostar per altres ciutats, iniciatives, però, que no comptarien amb cap aportació del Govern.

Comentaris (6)

Trending