Govern incrementa l’aportació a l’aeroport Andorra-la Seu i busca vols xàrters aquest mateix hivern

Es passarà a pagar un mínim de 400.000 euros anuals mentre que la Generalitat anuncia que s’impulsaran obres per disposar d’il·luminació nocturna

Un fotògraf agafa el moment en el qual Gallardo i Calvet signen el nou conveni.
Un fotògraf agafa el moment en el qual Gallardo i Calvet signen el nou conveni. G. P.

Andorra incrementarà l’aportació que fa per a la gestió de l’aeroport Andora-La Seu, segons el nou conveni rubricat aquest divendres pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet. El Govern passarà a aportar un mínim de 400.000 euros anuals. A banda, es treballa perquè ja durant l’any vinent puguin arribar línies regulars i, fins i tot, en un projecte amb l’Empresa Familiar Andorrana, vols xàrters durant aquest mateix hivern.

La signatura s’ha dut a terme, justament, a les instal·lacions alturgellenques, un aeròdrom que totes dues administracions tenen la voluntat de “potenciar” amb la vista posada en què es converteixin en un punt d’arribada de visitants al Pirineu en general i Andorra i la comarca veïna en particular. “El promourem més i millor”, ha afirmat Calvet, que ha anunciat que s’està a punt d’adjudicar el projecte per disposar d’il·luminació nocturna, fet que permetria ampliar l’horari d’ús de la instal·lació. S’estima que aquestes obres tindrien un cost entorn els 400.000 euros que assumiria l’empresa pública Aeroports de la Generalitat.

El ministre de Presidencia, Economia i Empresa assegura que ja hi ha propostes econòmiques de companyies sobre la taula i que es farà un estudi de mercat per avaluar les millors rutes possibles

El nou conveni estableix una aportació superior per part del Govern. Dels 300.000 euros anuals que establia pel cap baix l’antic acord, es passa ara a un mínim de 400.000, que podria incrementar-se amb uns variables en funció del nombre de passatgers. “I tant de bo hàgim de pagar més”, ha apuntat Gallardo.

De fet, aquests primers viatgers podrien no trigar a arribar. Segons ha explicat el ministre de Presidència, s’està en contacte amb diferents aerolínies, tant d’Espanya com de França, per intentar disposar ja de vols regulars durant el primer semestre del 2021, tot confiant que “els trajectes curts seran els primers que es podran reactivar”. A banda, es treballa amb l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) en una iniciativa per portar vols xàrters aquesta mateixa temporada d’hivern.

El nou conveni, que substitueix l’anterior, ara vigent seguint una pròrroga d’un any, ha estat valorat de forma molt positiva tant per Calvet com per Gallardo. El conseller català ha destacat que “ens enforteix” i “servirà per potenciar aquest actiu que és l’aeroport”. Així, ha avançat que permetrà “una gestió més concertada” entre totes dues administracions i que servirà per “promocionar-lo més i millor”. S’ha mostrat convençut que “podrem trobar nous mercats i potenciar els ja existents”.

Per la seva banda, Gallardo ha destacat que “som ambiciosos” i “volem anar més enllà”. Ha posat en relleu que el nou conveni, que té una durada inicial de cinc anys, “augmenta el nostre compromís”. I és que, ha deixat clar que “hi creiem molt”. I, per això, es treballa per aconseguir que en un termini breu de temps la instal·lació ja pugui rebre els primers avions amb turistes que volen arribar a Andorra.

Gallardo i Calvet han aprofitat la presència d’Àngel Ros per recordar-li la demanda de disposar d'un punt de control fronterer

“No hem deixat de parlar amb les companyies, tant d’Espanya com de França”, ha explicat. Gallardo s’ha mostrat convençut que, justament ara, malgrat la crisi del coronavirus, “és un bon moment per aquesta aposta”. Així, ja es tenen sobre la taula propostes econòmiques companyies de diferents empreses. A la vegada, es farà un estudi de mercat “per valorar les millors rutes possibles”.

Tant Calvet com Gallardo han aprofitat la presència en l’acte de l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros per recordar-li una demanda conjunta amb relació a la instal·lació: la necessitat d’un punt de control fronterer. Disposar d’aquest seria important per facilitar l’arribada de viatgers. La proposta ja s’ha fet arribar al govern espanyol que ha d’acabar de valorar si es pot implementar o no.

Comentaris (1)

Trending