La Generalitat vol instal·lar el sistema de càrrega automàtica de combustible a l’aeroport de la Seu

Això permetrà, entre altres coses, la possibilitat de posar en marxa la prova pilot del vol a París, tot i que encara, segons ha dit, el secretari d’Estat de Transports, David Forné, no s’han fixat dates

El primer avió que va arribar a l'aeroport de la Seu procedent de Palma.
El primer avió que va arribar a l'aeroport de la Seu procedent de Palma. ALTAVEU MEDIA

La Generalitat de Catalunya treballa per instal·lar el sistema de càrrega automàtic de combustible a l’aeroport d’Andorra-La Seu. Així ho ha manifestat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, després de la reunió mantinguda ahir amb el secretari general, Joan Jaume i el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas. Això, entre altres coses, permetria posar en marxa la prova pilot del vol a París.

Forné no ha volgut parlar de terminis, però sí que ha explicat que “en un futur solucionaran aquest problema”. Amb els vols a Palma o a Madrid en ser distàncies més curtes no és necessari, però en el cas de rutes més llargues com seria París, sí que és un factor a tenir en compte. El secretari d’Estat ha recordat que “la gestió de l’aeroport d’Andorra-La Seu és compartida i ells veuen que nosaltres fem les coses bé i, per aquest motiu també impulsen millores i noves vies de negoci.

De fet, en la trobada d’aquest dijous, la Generalitat va deixar palès que preveu ampliar la instal·lació amb 9 nous hangars, un edifici d’oficines, un espai per aterratge i enlairament de drons i més zona d’aparcament.

Membres de la taula estratègica a les instal·lacions de l'aeroport.

Relacionat

El vol a Palma dispara el nombre de passatgers a l’aeroport de la Seu durant el primer trimestre

Pel que fa a la possible connexió ferroviària entre Andorra i Barcelona, no ha pogut avançar gaire cosa, més enllà que des de la Generalitat “ens han demanat dades de quants vehicles entren al país per incloure la informació en els estudis de viabilitat”. Des de Catalunya es preveuen tenir en els pròxims mesos i David Forné ha destacat que “mai s’havia arribat tan lluny en aquest aspecte”. Admet que no serà senzill i que “no s’ha parlat encara de finançament”. Ha posat en relleu que el trajecte duraria unes tres hores i insisteix que el tren hauria d’arribar a Sant Julià per poder connectar amb el transport segregat.

Comentaris

Trending