Gallardo avisa que el tercer vol setmanal a Madrid requerirà una aportació del sector privat

El ministre indica que caldria que les patronals s’impliquessin, per exemple comprant un determinat nombre de bitllets, i dona a entendre que el més normal seria incloure’l al concurs per renovar la línia de cara al 2023

Gallardo i Bartolomé, durant la roda de premsa.
Gallardo i Bartolomé, durant la roda de premsa. G. P.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha advertit que per ampliar la línia a Madrid amb un tercer vol intersetmanal, sigui ja a la tardor sigui de cara a l’any vinent, serà necessària una aportació per part del sector empresarial. Així ho ha indicat a l’hora de fer balanç dels primers sis mesos dels vols a la capital d’Espanya, que han tingut 4.175 passatgers i una ocupació mitjana del 52%. Dades que, ha assegurat, es valoren de forma positiva tant per part de Govern com l’operador, Air Nostrum.

Gallardo ha recordat que l’opció d’un trajecte extra “surt d’una demanda” del sector privat, però entén que, en aquest cas, el cost que pugui tenir no l’ha d’assumir totalment el Govern. Al contrari, caldria que les empreses hi col·laboressin. “Sempre hem dit que estem disposats a analitzar aquesta opció si hi ha implicació, per exemple mitjançant la compra de bitllets per assegurar un equilibri econòmic”, ha comentat el titular d’Economia. Cal, per tant, que “aquesta demanda es converteixi en aportació”.

Gallardo durant la reunió anb Air Nostrum.

Relacionat

Gallardo i Air Nostrum fan un balanç positiu de la línia de Madrid tot i els problemes d’alguns vols

El ministre no ha tancat la porta a la possibilitat que aquest tercer vol s’engegui a la tardor. Tot i això, ha donat a entendre que el més probable és que s’opti per esperar a l’adjudicació de la renovació de la línia de cara al 2023. “Crec que això s’ha de treballar i el més assenyat seria ja un aspecte a incloure en el plec de bases que hem de llançar”, ha comentat. En tot cas, sense voler revelar detalls, sí que ha admès que han fet un càlcul de quina hauria de ser aquesta aportació i que, ara, és el moment de posar-ho sobre la taula per negociar amb les patronals.

Pel que fa a la línia, la valoració que es va d’aquests primers sis mesos “és molt positiva”. Gallardo ha volgut destacar que “la companyia ens va dir que era la ruta que més èxit havia tingut en el seu primer any”. Així, l’índex d’ocupació mitjà ha estat del 52%, amb pics del 60% al febrer. També ha posat en relleu que “la majoria de passatgers fan el viatge d’anada i tornada, divendres i diumenge” i que hi ha un percentatge important d’usuaris que compren el bitllet a darrera hora.

Jordi Gallardo durant la cloenda de la Trobada Empresarial.

Relacionat

Gallardo no descarta que més operadors vulgui optar a fer l’any vinent els vols a Madrid

Sobre altres rutes, Gallardo admet que la de Palma “té bones perspectives” però ha donat a entendre que, prèviament, cal assegurar les connexions amb París i Lisboa, per motius “institucionals”. En tot cas, ha deixat clar que “l’anàlisi de Mallorca està feta i és molt interessant poder impulsar-la”. Ara bé, “haurem de decidir si podem fer-ho tot o caldrà prioritzar”.

Comentaris (2)

Trending