El que queda clar, segons ha explicat la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, és que el terreny al costat del carrer Ciutat de Sabadell, també dipòsit de cotxes i altres vehicles immobilitzats per decisió judicial, no tornarà a ser l’escenari de cap aterratge o enlairament. L’ensurt de fa uns dies va evidenciar que no és prou segur. Una manta que tapava una motocicleta va acabar volant per l’aire generat per hèlices i va acabar topant amb aquestes. Arran d’això, els operaris d’Heliand van remarcar que no preveuen tornar a fer servir aquesta parcel·la.
I des de Govern s’ha acceptat -ves quin remei- la decisió. Molné assegura que tot plegat ha estat “consensuat”, però no es pot negar que la postura de l’empresa també era força inamovible. I, no es pot negar, també lògica. Amb un avís és suficient. Per tant, descartat ja el terreny, queda l’altre problema: on aterrarà o aixecarà el vol un helicòpter que hagi d’anar a buscar o portar policies -per exemple, en cas que sigui necessari mobilitzar el grup especialitzat en rescats de muntanya-?
En això es treball ara. La ministra indica que “estem buscant un lloc alternatiu per si hi ha una emergència”. De moment, per ara, no hi ha fumata blanca. Cal encara més treball. Fins que es trobi, hi ha dues alternatives. Una, l’heli stop ja existent a la teulada de l’hospital de Meritxell. L’altra, el de la caserna de bombers. Si aquests dies cal fer una operació d’aquest tipus, s’optarà per un dels dos espais, amb la conseqüent necessitat de traslladar-se des del despatx cap als dos punts.
Una opció que està sobre la taula seria veure si l’edifici de l’Obac, i més concretament la seva teulada, pot ser un espai factible per instal·lar un heli stop. Veure si fent les obres pertinents, es podria habilitar un punt d’aterratge i enlairament. Molné admet que s’hi treballarà. “Si fos tècnicament possible, ho miraríem, però encara no ho sabem”, apunta la ministra.