313.000 euros per allargar la voravia de la general 4 entre Erts i Arinsal

Les obres actuaran sobre un tram de 120 metres de llarg i permetran obtenir un voral de dos d’ample per a vianants; haurien d’estar enllestides abans de finals d’any

Vista aèria de la general 4 al seu pas per Erts.
Vista aèria de la general 4 al seu pas per Erts. ENGITEC

Govern destinarà prop de 313.000 euros a millorar un nou tram de la carretera general 4, prop de la borda del Colat d’Erts. En aquest cas, s’ampliarà la via i es podrà gaudir d’un voral de dos metres, fet que permetrà un trànsit més segur dels vianants. La previsió és que l’actuació, un cop s’iniciï, estigui completada en un termini màxim de dotze setmanes i, per tant, abans de finals d’any s’hagi avançat en un projecte que té el seu origen en els pressupostos participatius del 2019.

El projecte consisteix a eixamplar i rectificació de la CG-4, a l’alçada de la Borda del Colat d’Erts. Més concretament, al voral del costat muntanya. Govern va fer el concurs ara fa unes setmanes i avui ha adjudicat les obres.

En concret, s’han encarregat a l’empresa Pidasa. Les obres tindran un cost de 312.819 euros i permetran actuar sobre un tram de 120 metres de llarg, tot guanyant tres d’amplada a la via, dos dels quals es destinaran a un voral de dos d’amplada protegit amb biona mixta d’acer i fusta.

Al mateix temps, s’aprofitarà per fer el canvi de la biona del costat del riu. També s’instal·larà un semàfor per travessar la via, tenint en compte que, partir d’aquesta obra, es preveu que els vianants transcorrin pels nous vials comunals de la urbanització.

D’aquesta manera podran arribar fins al nucli d’Erts, a l’alçada del pont que hi ha 400 metres més amunt. Per tant, hi haurà un tram d’1,1 quilòmetres amb voravies, des de la rotonda dels carrers de la Bòvila i la Serradora, a la sortida de la Massana. Es tracta de la tercera fase d’obres de la proposta guanyadora dins el marc del Pressupost participatiu de l’any 2019 promogut pel Govern. La previsió és que l’obra, adjudicada a través d’un concurs nacional, s’executi en un període de 12 setmanes.

Comentaris (5)

Trending