Grandvalira fa un pas més per formalitzar la dissolució

El consell d’administració de Nevasa encomana als executius que dissenyin un pla per fer efectiva la separació; el domini entès com s’entén a dia d’avui no anirà més enllà del 31 de maig del 2019

-
-
El consell d’administració de Nevasa, la societat que gestiona el domini Grandvalira, ha fet un pas més per fer efectiu el divorci de l’empresa. Els responsables de la companyia “han donat instruccions” als executius perquè dissenyin un pla per dur a terme la separació de “manera ordenada i no traumàtica”. Tant Ensisa com Saetde, les societats mare, tenen clar que inicialment el trencament tindrà pèrdues molt significatives per als dos costats.

El consell d’administració de Nevasa es va reunir aquest dimarts. La trobada estava marcada al calendari com a força crucial malgrat que les fonts consultades per l’Altaveu hi van treure ferro. No obstant això, la decisió de fer efectiva la dissolució activada ja molt abans de l’inici de la darrera temporada hivernal ja finalitzada es manté inalterable i els consultats asseguren que “Grandvalira entesa com es pot entendre com fins ara no anirà més enllà del 31 de maig del 2019”.

Els detalls de la trobada, almenys fins on ha pogut saber aquest mitjà, transcendeixen amb comptagotes. La reunió hauria servit per passar comptes de la darrera campanya hivernal, del tot positiva quant a facturació, però també s’haurien posat sobre la taula aspectes relatius al divorci en curs. Les fonts consultades van admetre l’existència de com a mínim un estudi que evidencia que, almenys d’entrada, la separació suposarà pèrdues notables per les dues societats que donen forma a Nevasa.

Tant Ensisa com Saetde tenen assumit que, d’entrada, el trencament suposarà pèrdues, tant pels costos de la liquidació com per la davallada de facturació que d’inici pot arribar a suposar

Així, l’informe en qüestió, del qual més enllà de l’existència no se n’han volgut donar gaires elements més, quantificaria des del cost que té o pot tenir la dissolució relatiu a la liquidació del personal fins a una projecció del que representa la marca Grandvalira i del que es pot deixar d’ingressar per la desaparició de l’efecte crida o notorietat del domini. Entre una cosa i l’altra, el cost que haurien d’assumir tant Saetde com Ensisa seria milionari.

Quant a d’altres qüestions, les fonts consultades, que van afirmar que hi ha molta reserva sobre la qüestió, van assegurar que s’han donat instruccions als executius de Nevasa, però també als de les dues societats que la sustenten, perquè dissenyin el pla de la dissolució efectiva. Això vol dir, per exemple, com reubicar el personal (i avaluar quins perfils dels que actualment disposa la societat conjunta poden ser millors per a les empreses mare); com tractar la informació societària de què es disposa, o què fer amb la marca Grandvalira.

Aquesta última decisió no és gens fàcil. En principi, la voluntat seria ‘congelar’ la denominació però mantenir-la al dia (renovació d’autoritzacions, drets, etcètera) per si en qualsevol moment es vol reactivar. El disseny inicial d’aquest pla de dissolució es deixa en mans dels professionals perquè “hi ha debats que no es poden dur al consell d’administració, perquè per damunt de tot hi ha una cosa clara, ni a Saetde ni a Ensisa no els interessa fer-se mal. No interessa anar l’una contra l’altra”, han remarcat les fonts.

El secretisme amb què es va portar el resultat de la reunió d’aquest dimarts, que s’hauria allargat almenys durant dues hores, fa pensar que es van adoptar decisions de més calat a banda d’analitzar els resultats de la temporada. En aquest sentit, per exemple, les fonts han indicat que en tres setmanes es van vendre des de Grandvalira uns 800 forfets de suplement de temporada per poder anar a esquiar a Arcalís

Aquesta, per exemple, és una altra decisió que es deixa en mans dels executius: avaluar si de cara al proper curs hivernal, els tiquets d’Arcalís s’han de vendre només des de les taquilles i els recursos d’Encamp, el Pas de la Casa i Grau Roig atès que Saetde és el soci majoritari de Secnoa o també es poden vendre forfets a Canillo, Soldeu i el Tarter. Durant la jornada d’aquest dimecres es preveu que transcendeixin més detalls de l’evolució del divorci empresarial de la dècada.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, signen el contracte pel qual la societat encampadana assumeix el control de Secnoa, de l'estació d'Arcalís.

Relacionat

L’aterratge de Saetde a Arcalís obre l’era del ‘forfet únic Andorra’
-

Relacionat

Saetde no contempla allargar més enllà de l’hivern que ve el forfet conjunt de Grandvalira

Comentaris

Trending