Ja no es tracta del vessant mèdic, que s’ha deixat de banda momentàniament almenys des que es va apartar de forma definitiva el facultatiu que sobre medicava els usuaris -cal veure, però, si hi va haver deixadesa per part de la direcció del geriàtric pel fet de no haver actuat abans que se l’obligués a fer-ho-, ja es tracta d’una qüestió de gestió. De recursos. Les fonts consultades, properes al sector residencial, han explicat que els informes encomanats, i sobretot els encarregats a uns experts francesos, no estan acabats del tot, però sí que el treball d’anàlisi està molt avançat i evidenciaria deficiències, per exemple, a nivell comptable.
De fet, segons les fonts consultades, hi hauria un forat econòmic que s’acosta al milió d’euros. Si l’informe definitiu es confirma, com tot apunta que serà, s’exigirà a la propietat que redreci la situació. Salita forma part del grup internacional, majoritàriament implantat a Espanya, DomusVi. Quan s’escaigui, es demanarà als responsables del grup que estableixin un pla de redreçament del geriàtric que hauria de passar per una injecció financera important. Qualsevol moviment serà supervisat pel Govern. Aparentment, l’executiu fixarà un termini, pactat amb la propietat, per anar resolent la situació.
Les fonts consultades han assegurat que el forat econòmic no hi ha dubte que està afectant la gestió assistencial, i això acaba repercutint sobre la qualitat del servei que perceben els usuaris. En el marc del pla de redreçament que amb gairebé tota seguretat s’imposarà a la propietat, i en funció de la disponibilitat i predisposició d’aquesta, no es descarta que s’imposi un administrador públic. La residència continuaria treballant amb els mecanismes privats establerts però sota el control directe d’una persona delegada expressament pel Govern.