Gómez Jiménez declara a la Batllia que va desenvolupar el model de triatge fora d’hores de feina

-
-
El fins fa poc cap d’urgències de l’hospital, el doctor Josep Gómez Jiménez, ha declarat aquest migdia a la Batllia que hi havia un contracte entre ell i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que avala els rèdits que li hauria donat la creació del sistema de triatge. Gómez Jiménez està encausat en el marc de la investigació judicial que persegueix aclarir totes les presumptes irregularitats que hi hauria hagut, durant anys, en la gestió sanitària i hospitalària.

Aquest dilluns s’han reprès les declaracions judicial dirigides per la batlle instructora Maria Àngels Moreno. Gómez Jiménez ha estat el segon en declarar, amb anterioritat s’havia explicat davant la batlle un dels dos empresaris que al 2007 van resultar adjudicataris del servei del transport sanitari, el transport d’ambulàncies que també s’està analitzant amb lupa i pel qual aquesta tarda haurà de respondre davant la jutgessa l’exdirector general del SAAS Ramon Cereza. Demà declararan responsables de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en qualitat de testimonis sobre el que coneixien de l’externalització del servei d’ambulàncies.

Es reprenen les compareixences judicials en el marc de la investigació per les presumptes irregularitats en la gestió sanitària i hospitalària

Una de les compareixences més esperades, però, era la de Gómez Jiménez, que ha estat acomiadat del SAAS fa poc més d’un mes justament arran del seu encausament per la qüestió del triatge. Segons fonts jurídiques, el doctor hauria explicat en seu judicial que en cap cas es va apropiar de res atès que hi havia un acord entre la institució (el SAAS, per tant) i ell mateix per desenvolupar el model fora d’hores de feina. D’aquí que, hauria assegurat, el guany obtingut per l’explotació forana de dit sistema anés en part a benefici directe seu. El facultatiu ha defensat en tot moment la seva actuació i la gestió que es va fer del model de triatge.

També ha defensat l’adjudicació del servei d’ambulàncies i la compra-venda de vehicles un dels empresaris que en aquell formava part del consell d’administració d’Ambulàncies de les Valls i que al llarg dels anys n’acabaria sent el màxim responsable. En aquest cas, el seu representant legal, l’advocat Josep Antoni Silvestre, ha explicat que “ha quedat acreditat que l’actuació és correcta” i ha lamentat la pressió política que des de tots els fronts s’està fent a l’administració de Justícia per aquesta causa, que està comportant, a parer seu, “una manca de confiança per part dels usuaris cap als serveis sanitaris”.

Petició al PS

Silvestre ha convidat el Partit Socialdemòcrata (PS) a retirar la querella criminal interposada perquè segons ell no té cap fonamentació sòlida més enllà de les advertències del Tribunal de Comptes que evidenciarien “una manca de coneixement greu” del funcionament dels serveis públics i la legalitat que li és aplicable. Per a l’advocat, la pressió que s’està fent sobre tot un seguit de persones “no és ni correcta ni desitjable” alhora que està malmetent la imatge del SAAS. 

Un dels empresaris adjudicataris del transport sanitari recorda que és un servei bàsic que és deficitari arreu i que la seva privatització va fer millorar la qualitat i reduir el cost

Sobre l’externalització que es va acordar al seu dia del transport sanitari, Silvestre ha recordat que “s’havia de garantir un servei públic bàsic” mitjançant la privatització del qual es va guanyar, a parar del seu client, eficiència alhora que es va aconseguir una rebaixa global del cost. En aquest sentit, ha recordat que el benefici de les empreses estaven condicionats a oferir un bon servei i quan es van aplicar, el 2009, les mesures de reactivació econòmica, no hi va haver guanys. 

Tampoc no seria cert, a l’entendre de l’empresari i els seus assessors que no hi hagués risc i ventura, una qüestió sobre la qual, aquesta tarda, també hauria de manifestar-se l’exdirector general del SAAS Ramon Cereza, que recordarà, com ha fet l’empresari, que hi ha tot un seguit de serveis bàsics que si no tenen suport de l’Estat mai no s’acabarien prestant perquè “són deficitaris aquí i a tot arreu”. Quant a la venda dels vehicles, l’empresari que els va acabar oferint al SAAS com li obligava el contracte amb la institució pública, hauria explicat que tot es va fer seguint allò establert i que si va faltar dur a terme algun peritatge no en tenia ni coneixement ni era responsabilitat seva.

Una imatge del doctor Josep Gómez Jiménez.

Relacionat

La CASS ‘força’ l’alta del doctor Gómez Jiménez i queda definitivament acomiadat de l’hospital
Un vehicle d'Ambulàncies del Pirineu.

Relacionat

El SAAS va pagar dos cops algunes de les ambulàncies del transport sanitari
Montserrat Gil i el seu advocat pel centre de la capital just després de prestar declaració a la Batllia.

Relacionat

Montserrat Gil recorda a la Batllia que la decisió de privatitzar el transport sanitari va ser política i col·legiada
Els interventors -als extrems- i els seus advocats en sortir de la Batllia després de declarar tot travessant el Parc Central.

Relacionat

Interventors de Govern avalen a la Batllia el procés d’externalització del transport sanitari el 2007
-

Relacionat

La investigació de les irregularitats a l’hospital posa el focus en l’assessoria jurídica del SAAS

Comentaris

Trending