Forfet conjunt ‘limitat’ i compensació a Secnoa per poder usar la marca Vallnord

Ordino-Arcalís estudia com s’integra a nivell comercial i d’imatge a Grandvalira partint de la base que no tornarà a usar més la denominació que l’unia fins ara a la Massana

El telecabina Tristaina a Arcalís.
El telecabina Tristaina a Arcalís. Altaveu
Un forfet conjunt de temporada però restringit a alguns mercats i valorar la marca Vallnord perquè, amb la deguda compensació cap a Secnoa, la societat que explota l’estació d’Arcalís, el Pal-Arinsal la pugui continuar usant. Aquesta doble escenari podria ser la solució perquè no s’evidenciï un trencament total entre les dues estacions de les valls del nord i perquè la denominació comercial, que Ordino-Arcalís no té cap intenció d’utilitzar, no desaparegui.

Durant una sessió de consell de comú a Ordino que ha servit, entre altres coses, per passar revista a la liquidació de comptes del 2018, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, s’hauria referit al futur de Vallnord rebaixant en certa manera el to emprat en altres ocasions. No deixa de ser cert, però, que el màxim accionista tant de Secnoa com de Saetde, Joan Viladomat, va deixar clar aquest dimarts al cònsol major de la Massana, David Baró, que Arcalís no pot continuar sota el paraigua de Vallnord quan està a l’aixopluc de Grandvalira.

De fet, diferents responsables tant de Secnoa com de Nevasa estarien treballant per decidir com s’acaba integrant, tant a nivell de marca com a nivell comercial, Ordino-Arcalís a Grandvalira. Mentre no hi hagi cap decisió presa, i tal i com ja s’ha fet aquesta darrera temporada d’hivern, l’estació ordinenca apostarà decididament per la seva denominació original i que des de Secnoa es creu que té prou força: Ordino-Arcalís. 

Després dels primers estira-i-arronsa tensos, ara a les valls del nord es busca un divorci amistós i molt ben consensuat, però Secnoa té decidit no usar més la denominació Vallnord

Fa molt temps que la denominació Vallnord ja no apareix al costat d’Arcalís i, fins i tot, s’ha fet retirar d’algunes competicions que s’havien promocionat en altres ocasions com a Vallnord Arcalís. Aquesta circumstància ja no es donarà més, segons les diverses fonts consultades. El que tampoc no es vol és una ruptura traumàtica o que pugui comportar un perjudici a cap de les dues societats que fins ara han estat sòcies en la marca que ha definit per excel·lència el producte turístic de les valls del nord.

Mortés ha assegurat durant la sessió comunal d’aquest dijous que es pretén mantenir un forfet conjunt. No ha donat més pistes. Altres fonts, però, donen per fet que es treballarà en un producte que estigui disponible en el mercat però que no tindrà un ressò comercial gaire gran que permetrà, especialment a l’esquiador local, però també a clients de tota la vida de la triple estació, poder esquiar amb un sol forfet de temporada tant a Arinsal, com a Pal, com a Arcalís. Caldrà buscar-li un nom. Tot porta a pensar que no es batejarà amb Vallnord.

Perquè el nom comercial, en principi, quedaria a mans de la Massana, únicament i exclusivament. El cònsol ordinenc ha assegurat aquest dijous que hi ha cinc mil persones interessades en un producte conjunt que permeti esquiar a les tres estacions aixoplugades fins ara sota la denominació de Vallnord. La marca no s’ha valorat. I aquest serà un pas a dur a terme en les properes setmanes, mesos a tot estirar

D’entrada, Ordino, Secnoa, no té cap intenció d’impedir a la Massana, a Pal i a Arinsal, que continuïn comercialitzant la marca. De fet, segons les fonts consultades, un exemple en serà aquest estiu quan sense cap acord concret, les activitats que promou EMAP es mantenen aixoplugades sota la denominació de Vallnord. Més tard o més aviat, però, segons les fonts, caldrà establir una compensació per a Secnoa. ¿Quina, de quina manera, a parir de quan?

És aviat per dir-ho. La setmana que ve hi haurà nous contactes, una mica més profunds fins i tot, entre els principals dirigents d’EMAP i de Secnoa. Fins i tot, potser, amb la implicació governamental. I després s’haurà de veure si és possible treure una mica més l’entrellat a tot plegat. Mentrestant, a Ordino treballen mirant cap a l’Orient i no pas cap als seus socis de vall. És el nou escenari. La nova aliança.

Comentaris (1)

Trending