Així ho ha indicat el president del consell d’administració de l’AFA, Raül González, que ha assegurat que el regulador “està molt a sobre” de tot el que és aquest nou format de diner, per dir-ho d’aquesta manera. “Supervisem en base a la normativa, no podem anar més enllà”, però tampoc no poden anar més enllà els operadors a l’hora de confeccionar productes amb criptoactius.
El primer en realitzar un producte propi d’aquesta mena al país ha estat MoraBanc amb el fons d’inversió de Bitcoin a Andorra, un producte pioner al país que permet la inversió en espècie en aquest actiu digital. El Mora Bitcoin Fund FI és un fons destinat a inversors qualificats que facilita la inversió en actius digitals a través de sistemes tradicionals, amb una custòdia fiable i segura de l’actiu digital subjacent.
A l’AFA, però, ja li consta que Crèdit Andorrà està treballant amb quelcom de similar. En tot cas, allò que s’ha autoritzat fins ara està “molt controlat i supervisat”. A més, la regulació en la matèria que hi ha al país és molt restrictiva i no li consta al supervisor que es vulgui obrir més enllà del que s’ha fet, tot i que això no li correspon a l’AFA decidir-ho. Sí emetre les seves opinions si se li demana i ser “conscients dels riscos” que suposen els criptoactius.
Comentaris (7)