El portaveu governamental va anunciar les suposades converses -el sector tampoc no admet obertament que hi hagi hagut una negociació almenys formal- durant el torn de preguntes en la roda de premsa posterior al consell de ministres del 2 de novembre. Des de llavors, el propi Jover sempre ha dit que no hi ha res de nou. Però és que la banca, com aquell que diu, segons que ha pogut corroborar l’Altaveu, no en sap res i ho situa en el terreny de les promeses que es fan a tocar d’un procés electoral.
Més enllà del malestar que hi ha en la banca per l’anunci, sí que es cert que les fonts consultades han indicat que alguna mesura o altra s’haurà d’acabar adoptant. Entre altres coses perquè hi haurà famílies, llars, per a les quals l’increment dels interessos suposarà un problema de gran calat i caldrà afrontar-lo amb vehemència. Però també és cert, indiquen les fonts, que no es pot esperar unes aportacions d’alt nivell i que matisin molt els imports. En tot el cas, el que sí que s’està fent des del sector, és observar el que es du a terme en els països de l’entorn, i especialment en aquest cas a Espanya, per intentar traslladar algunes de les iniciatives que s’adoptin al terreny andorrà.
On sí que hi ha total acord amb Jover és amb el fet, també ho va dir en la roda de premsa de l’anunci, que s’ha de ser “curós” amb qualsevol iniciativa que s’impulsi i que aquesta ha de ser “homologable” per tal que no posi en perill ni la resiliència del sector ni la qualitat del préstec concedit. És a dir, que en cap cas es pretén encobrir a través de les mesures que es puguin adoptar una hipoteca o un préstec de qualitat deficient.