El text ja enviat al parlament inclou una obligació perquè tota empresa amb beneficis hagi de pagar com a mínim un 3% d’aquests. En canvi, manté els terminis ja existents a l’hora de guardar deduccions o amortització de pèrdues en tres i deu anys respectivament. Aquest temps, a l’entendre dels assessors fiscals, és curt, ja que pot provocar que a moltes empreses els acabin perdent.
Per això, entenen que s’haurien de modificar i ampliar-los. Els experts consultats per Altaveu van arribar a indicar que ben segur serà un dels temes claus quan el text es treballi al Consell General. Per a Jover, en canvi, és un punt del projecte legislatiu que no s’hauria de tocar.
Així, i tot i deixar clar que la decisió final “dependrà de la cambra”, el titular de Finances ha defensat els terminis establerts al text. “Entenc que els assessors tinguin aquesta opinió; al final, ells volen una reforma el més light possible”, ha apuntat. En canvi, admet que el Govern també tira endavant els canvis per aconseguir més ingressos, un objectiu que no es compliria si s’amplia el termini per fer servir deduccions i altres elements al llarg dels anys.
“Si els incrementem, el que tindrem és un diferiment fiscal més gran, però llavors perdrem recaptació”, ha explicat Jover. Així, remarca que “acabarem tenint els mateixos ingressos però distribuïts de forma diferent al llarg dels anys”. I ha deixat clar que això o és el que vol Govern. L’executiu també ha impulsat la reforma per buscar més recursos per a les arques públiques, malgrat que, defensa el ministre, “és moderada”.
Amb aquests arguments a la mà, el missatge cap al Consell General és clar. “Crec que no cal tocar aquests terminis”, ha assegurat.
Comentaris (3)