De fet, s’entén que amb aquest nomenament provisional “les funcions estaran plenament cobertes i amb totes les garanties. Ara, ja es treballa per poder anunciar “en el termini més breu possible” qui serà el substitut definitiu de López. Sobre el perfil de la persona que es busca, Jover s’ha limitat a indicar que “estem alienats amb l’AFA”.
El portaveu de l’executiu també ha llançat pilotes fora quan se li ha preguntat pels motius que havien portat a decidir la sortida de López de l’organisme. L’únic que ha fet ha estat elogiar la tasca feta. “Han estat gairebé 4 anys de treball en un moment complicat de la plaça financera, per fer una reorganització potent”, ha apuntat, tot afirmant que “ha engegat projectes de gran calat i potència per a Andorra que ens han de portar cap a una alineació de les polítiques europees en aquest àmbit”. Per tant, en teoria, hi havia satisfacció amb la feina del ja exdirector de l’AFA.
I, malgrat això, s’ha optat per gestionar la seva sortida. “S’ha fet de forma consensuada. Les dues parts hem valorat que era el més positiu”, ha indicat Jover. Preguntat directament sobre qui -AFA o López- van prendre la iniciativa de posar sobre la taula la possibilitat de rescindir la relació, no ha volgut respondre, tot al·legant que “no és important saber qui va fer el primer pas”.
Ara bé, encara que sigui consensuada, el relleu a la direcció de l’ens no sortirà pas barat. Al contrari, suposarà una “quantiosa” indemnització que, ha remarcat Jover, haurà d’assumir l’AFA. “S’ha complert amb el que marcava el contracte”, ha explicat el portaveu del Govern, que ha indicat que la xifra que percebrà López per la rescissió “es correspon a la tasca que desenvolupava” i “provindrà dels recursos propis de l’AFA”. Potser no diners de l’executiu, però sí diners públics, al cap i a la fi. I una xifra que, almenys en la roda de premsa d’aquest dimecres, també s’ha volgut revelar.
Comentaris (6)