Així s’explica en una resposta que s’ha fet arribar a la pregunta que havia formulat el conseller general del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Marc Monteagudo. En l’escrit, s’afirma que “la sensibilitat del Govern per garantir econòmicament la sostenibilitat i la viabilitat del Pla de pensions dels treballadors públics és una evidència” i es recorda que “el 2014 es va canviar el model del complement de jubilació dels treballadors públics”, passant “del sistema de prestació definida vigent fins aquell moment, que garantia als treballadors públics una prestació de jubilació i era l’administració la que aportava íntegrament els fons per poder-la satisfer” a un “d’aportació definida” en el qual executiu i funcionaris posaven diners de forma periòdica per “proveir el pagament futur de la prestació”. L’objectiu, remarquen, era “fer-lo més sostenible”.
Seguint la legislació aprovada llavors -amb l’oposició frontal, per cert, de tots els sindicats de la funció pública-, a partir del 2015 es van començar a fer aprovisionaments dels compromisos de futur del model anterior. Això, es remarca, “mai no s’havia fet amb anterioritat”. Ja aquell exercici es van posar 1,8 milions.
A partir d’aquí, la xifra s’ha anat incrementant. El 2016, el 2017 i el 2018 es van aportar 4,4 milions. I, des de llavors (2019-2022), 4,5 cada exercici. Per tant, en total s’ha ingressat ja en aquesta guardiola 33 milions d’euros.
La mateixa xifra està prevista que es posi aquest 2023. I, ja s’avança en la resposta, també es fixarà en la partida que s’inclogui en el pressupost del 2024. Per tant, nou milions més en aquests dos anys, fet que permetrà, a finals de l’any vinent, arribar a 42 milions.
Comentaris (1)